Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

V.D. direktora EPS-a: Beskućnica vatrom izazvala požar u Elektrodistribuciji

rssBookmark and Share

Niš 17.11.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Širi centar Niša je jutros od deset časova potpuno bez struje, što je izazavalo kolaps u gradu.
Ne rade pošte, banke, javne ustanove, mobilna telefonija MTS i internet.

Milorad Grčić (u sredini) Foto: Južna Srbija
Milorad Grčić (u sredini) Foto: Južna Srbija

V.D. direktora EPS-a Milorad Grčić, nakon hitnog dolaska u Niš je izjavio da je požar izavala beskućnica koja je zapalila vatru pored zgrade Elektrodistribucije u kojoj se nalazi komandni centar.

Gračić je po dolasku u Niš, obišao zgradu Elekrtodistribucije u ulici Svetozara Markovića, u kojoj je izgoreo komandni centar na poslednjem spratu zgrade.

"Po dosadašnjim saznanjima požar je izazavala beskućnica koja je zapalila vatru pored kontejnera koji se nalazi tik uz zgradu objekta. Iako je radnik Elektrodistribucije reagovao i zamolio je da se udalji, žena je nedugo zatim ponovo zapalila vatru, nakon čega je deo žara upao u ventilacioni otvor i uzrokovao vatru, koja se proširila celom vertikalom i zahvatila komandi centar", izjavio je Grčić okupljenim brojnim novinarskim ekipama.

"Materijala šteta je velika, detalji se još utvrđuju a radnici EŠS-a ulažu maksimum napora da se potrošačima obezbedi snabdevanje električnom energijom. Do 15 časova, struju je dobilo oko 25 odsto potrošača. Ja se nadam da će do kraja dana biti uspostvljeno redovno snabdevanje", rekao je Grčić i dodao da kontejneri prestavljaju ozbiljan problem i da će taj problem nakon razgovora sa gradonačelnikom Bulatovićem, biti rešen.

Foto; Južna Srbija

Jedan radnik vatrogasne službe je povređen, a speciajlne jedinice MUP-a rade na utvđivanju svih okolnosti kioje su dovele do požara.

U Nišu je zavladala blaga panika, zbog otežanog funkcionisanja javnih ustanova, mobilne telefonije i interneta. Banke, pošte i apoteke, takođe u užem jezgru grada, ne rade.


#   Niš   EPS   požar   Južna Srbija region   Elektrodistribucija   Darko Bulatović   Milorad Grčić
@EPSsnabdevanje @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima