Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пунто на гас штеди новац

Bookmark and Share

13.11.2009. Извор: Бета

Пунто на гас штеди новац

Крагујевац -- За „Пунто класик“ са погоном на гас влада велико интересовање, јер и поред веће цене купци штеде 22 евра по сваком утрошеном резервоару горива.

Најсавременији гасни уређај који се уграђује у "пунто" испуњава све стандарде ЕУ, и еколошке и безбедносне. Уграђује се у основни модел који има мотор од 1.200 кубика, али је измењен јер је због коришћења течног нафтног гаса (ТНГ) опремљен другачијим вентилима и главом мотора како би погонски агрегат у таквом возилу био дуготрајан и поуздан.

Цена „пунта“ у који је уграђен гас је, за субвенционисану куповину са попустом који обезбеђује Влада Србије, 8.099 евра за основни модел, или 8.699 евра за модел са клима-уређајем. Ако се аутомобил купује без субвенција, тржишна цена је већа за 1.000 евра.

Нови производ, „пунто“ на гас, треба, према очекивањима и анализама менаџмента италијанске компаније, да буде најпродаванији модел који ће „Фијат“ следеће године производити у Србији. Њихова рачуница се базира на чистој економији, јер ће за оне који се одлуче да купе „пунто“ на гас месечна рата у седмогодишњем кредиту бити већа за 16 евра месечно, док уштеда за резервоар који има капацитет од 32 литра износи 22 евра.

„Фијат“ планира да ове године из крагујевачке фабрике пласира 15.000 аутомобила, од којих ће око 15 одсто имати дизел мотор. А Влада Србије усвојила је јуче уредбу којом ће бити обезбеђена додатна средства у износу од 500 милиона динара за куповину аутомобила „пунто“ по систему замене старо за ново. Рок замене је до 15. децембра.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима