Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Повећање плата и пензија од 1. јануара

rssBookmark and Share

02.11.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

"Изабрали смо конзервативнију страну која значи домаћинско управљање земљом, да не идемо на веће повећање зарада, иако би то пред изборе било политички опортуно, већ да сачувамо резерве и смањујемо јавни дуг и дефицит", рекла је Брнабић.

Зато ће, подсећа, плате од 1. јануара бити веће за 7,4 одсто, а пензије 5,5 одсто.

Премјерка је подсетила да је држава кроз три економска пакета помоћи инвестирала око осам милијарди евра, очувала привреду и обезбедила опоравак.

"Озбиљно смо се борили да пружимо подршку грађанима, посебно пензионерима, који ће, мимо повећања пензија, од почетка панемије, од априла 2020, до фебруара 2022. године добити укупно, једнокртно 500 евра помоћи", рекла је Брнабић и подсетила да је држава помогла и свим пунолетним грађанима, као и суграђанима на КиМ.

Посебно се фокусирамо на плате здравствених радника", рекла је премијерка и нагласила да са повећањем од 8 посто за плате у здравству од јануара и досадашњим повећањима од почетка пандемије, једна медицинска сестра имаће значајно већу плату од Нове године него што је то имао лекар специјалиста 2010. године - плата једне медицинске сестре ће бити 61.500 динара, а лекар на специјализацији је тада имао 50.000 динара плату.


#   плате   пензије   Ана Брнабић   економија
@anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима