Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić: Povećanje plata i penzija od 1. januara

rssBookmark and Share

02.11.2021. RTS, Južna Srbija Info

"Izabrali smo konzervativniju stranu koja znači domaćinsko upravljanje zemljom, da ne idemo na veće povećanje zarada, iako bi to pred izbore bilo politički oportuno, već da sačuvamo rezerve i smanjujemo javni dug i deficit", rekla je Brnabić.

Zato će, podseća, plate od 1. januara biti veće za 7,4 odsto, a penzije 5,5 odsto.

Premjerka je podsetila da je država kroz tri ekonomska paketa pomoći investirala oko osam milijardi evra, očuvala privredu i obezbedila oporavak.

"Ozbiljno smo se borili da pružimo podršku građanima, posebno penzionerima, koji će, mimo povećanja penzija, od početka panemije, od aprila 2020, do februara 2022. godine dobiti ukupno, jednokrtno 500 evra pomoći", rekla je Brnabić i podsetila da je država pomogla i svim punoletnim građanima, kao i sugrađanima na KiM.

Posebno se fokusiramo na plate zdravstvenih radnika", rekla je premijerka i naglasila da sa povećanjem od 8 posto za plate u zdravstvu od januara i dosadašnjim povećanjima od početka pandemije, jedna medicinska sestra imaće značajno veću platu od Nove godine nego što je to imao lekar specijalista 2010. godine - plata jedne medicinske sestre će biti 61.500 dinara, a lekar na specijalizaciji je tada imao 50.000 dinara platu.

Komentara: 0


#   plate   penzije   Ana Brnabić   ekonomija
@anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima