Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли је отварање угоститељских послова на југу Србије исплатив посао?

Bookmark and Share

Ниш 21.07.2020. Никола Стојановић

Ми ћемо овде писати о неким градовима југа Србије и да ли се у њима исплати отварати угоститељски објекат. 

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Југ Србије

Ниш и Врање су два најпознатија града јужне Србије па су самим тим и најбоље опције за отварање вашег угоститељског објекта. Многи се опредељују да своје послове отварају управо у овим градовима. Ако сте и ви један од тих људи, треба да знате да је локација пола посла. У зависности од тога какав угоститељски објекат желите да отворите треба да процените где се креће највише пролазника које би тако нешто интересовало. Дакле, ако отварате ресторан углавном је најбоља и најсигурнија опција да га отворите у центру града, близу центра или у некој познатој и занимљивој улици града. 

Како примамити и задржати муштерије?

Ако је ресторан оно што отварате онда вам је потребна добра реклама како бисте примамили муштерије на долазак у ваш ресторан. Делите летке са подацима о вашем ресторану, рекламирајте се преко интернета или телевизије, а можете чак и да нудите неке акције. Када сте примамили муштерије врло је битно да исте желе да се врате у ваш ресторан. Потрудите се да храна увек буде врхунска. Добро би било и да имате доста различитих опција за јело, за свачији укус. Послужујте и речну и морску рибу, све врсте меса, вегетеријанска јела, специјалитета куће, а посебно место оставите за традиционална српска јела за туристе који долазе баш због њих. Наравно, пиће такође треба да буде разноврсно како бисте свакоме могли да понудите оно што му одговара. Поред добре хране и пића, постарајте се да ваши конобари буду на висини свог задатка, увек насмејани, расположени и пуни знања о свему што га људи могу питати. Такође, музика треба да постоји у објекту, у складу са темом ресторана, али и да не буде превише гласна како би гости могли у миру да разговарају једни са другима, без превише буке. 

Чишћење и одржавање објекта

Наравно, једна од, ако не и најважнија ствар када отварате ваш угоститељски објекат јесте чишћење и одржавање истог. Свакодневно чишћење и одржавање објеката мора да буде приоритет. Од доброг чишћења свог есцајга, тањира и чаша до чишћења тоалета. Хигијена вашег објекта мора да буде одлична како због изгледа ресторана тако и због здравља вас, ваших запослених и гостију објекта. Чишћење и одржавање објекта се односи и на изглед подова и зидова, они увек треба да буду чисти и сређени. Ако се нешто проспе по зиду или поду, то мора одмах да се очисти, прекречи или замени како не бисте остављали нехигијенски утисак на ваше госте. 

Ако пратите сва ова упутства угоститељски посао на Југу Србије се и те како исплати. Само треба доста стрпљења, упорности и доброг квалитета услуге како би људи желели да долазе поново. Ако ваш објекат одаје добар визуелни утисак на ваше госте поред тога што је храна добра готово сигурно да ће се вратити по репете. 

Коментара: 0


#   Ниш   Врање   економија   угоститељски објекат
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима