Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фајненшел тајмс: Из Пирота гумама Мишелин снабдева Европу, Блиски Исток и север Африке

rssBookmark and Share

Пирот 20.10.2015. Пиротске вести

У најновијем броју часописа ФДИ, специјализованог издања Фајненшел тајмса, објављена су два текста о Србији.
Лист пише о инвестицији Мишелина у Пироту у фабрику из које француска компанија “сервисира” Европу, Блиски Исток, Средњеисточну и северну Африку као и земље Комонвелта.

Фајненшел тајмс: Из Пирота гумама Мишелин снабдева Европу, Блиски Исток и север Африке

У најновијем броју часописа ФДИ, специјализованог издања Фајненшел тајмса намењеног директним страним инвестицијама, објављена су два текста о Србији, у којима се говори о инвестицији Мишелина у Пироту у фабрику из које француска компанија “сервисира” Европу, Блиски исток, Средњоисточну и северну Африку, као и земље Комонвелта.

Објављен је и интервју са министарком саобраћаја и инфраструктуре, Зораном Михајловић, у коме се наводи да је захваљујући реформама чекање на добијање грађевинске дозволе у Србији смањено са 249 дана, на мање од 30 дана.

Уредница ФДИ магазина Кортни Фингар, која је посетила и општину Пирот где је у Канцеларији за локални економски развој разговарала са председником општине Владаном Васићем, у свом уводнику напомиње да је Србија, након 25 турбулентних година, у геополитичком, фискалном и економском смислу, успела да се и политички и економски стабилизује што резултује оптимистичким предвиђањима.

То, са друге стране, ствара могућности за привлачење страних инвестиције у циљу борбе за смањење незапослености, констатовала је уредница Фингар.

Кортни Фингар на састанку са председником општине у Канцеларији за локални економски развој у Пироту

У свом ауторском тексту уредница Фингар се осврнула и на Пирот, имајући у виду да је посетила град и упознала се са свим потенцијалима Пирота.

- У Пироту, граду на југоистоку Србије, Мишелинова фабрика “Тигар тајерс”  која послује у оквиру Слободне зоне Пирот “сервисира” Европу, земље Комонвелта, Блиски Исток и северну Африке. На 65 хектара налазе се производна постројења, центар за истраживање и развој, као и логистички центар и службе подршке са развијеним инжењерским тимом. Компанија је инвестирала у нова постројења у оквиру Слободне зоне Пирот, повећавши на тај начин производњу за 4 милиона гума годишње и сада запошљава више од 2700 људи. Деведесет посто производње се извози - закључује Фингар.

Министарка Михајловић је у интервјуу ФДИ магазину казала да је српска влада спровела реформу прописа како би се унапредила инвестициона клима и да реформе већ имају ефекта.

Александар Ћирић Пиротске вести

Коментара: 0


#   Пирот   Зорана Михајловић   инвестиције   Тигар АД Пирот   Мишлен   Александар Ћирић   Кортни Фингар   Фајненшел тајмс   Пиротске вести   Financial Times fDi магазин   Тигар - Tigar tyres Пирот
@pirotskevesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима