Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот на “скенеру” Фајненшел тајмса (Видео)

rssBookmark and Share

Пирот 16.09.2015.

Уредница специјализованог магазина за директне стране инвестиције - ФДИ, који послује у саставу “Фајненшел тајмса” Кортни Фингар посетила је данас Канцеларију за локални економски развој у Пироту, где је разговарала са председником општине мр Владаном Васићем и његовим сарадницима.

текст, фото, видео, монтажа Александар Ћирић
текст, фото, видео, монтажа Александар Ћирић

Она је истакла да је њен циљ да се упозна са оним што Пирот може да понуди инвеститорима, с обзиром да је реч о граду који се налази на одличној позицији, који има Слободну зону Пирот, која је и награђивана од стране овог реномираног часописа и бројне друге погодности које су од значаја за инвеститоре.

- Очигледна предност Пирота је његова локација, налази се на граници, има централно место на Балкану што је веома важно, а ту су и ниски трошкови у поређењу са другим деловима Европе, и када је о цени рада реч и о другим трошковима. То јесу предности за инвеститоре тако да је Пирот привлачно место за инвеститоре да дођу и сазнају шта још регион може да понуди. Ја сам, када је у Пироту реч, добро упозната са пословањем Слободне зоне Пирот и са бројним повластицама које она нуди инвеститорима, а мој боравак овде је прилика да се упознам и са свим другим што Пирот може да понуди инвеститорима, а чини ми се да има пуно тога што може привући велике инвеститоре баш у Пирот. Колко сам могла да видим, овде се много ради на промоцији потенцијала за инвеститоре и то је уродило и плодом јер је “Тигар тајерс” инвестирао велика средства у нове погоне, а има и других инвеститора-казала је уредница Фингар.

- Свако ко је чуо за часопис Фајненшел тајмс зна колико он има утицаја у свету и ако је уредница дошла из Лондона да говори и пише о Пироту, то довољно говори да смо добро позиционирани не само у региону већ и шире. Конкуренција за привлачење инвестиција на глобалном нивоу је огромна. Наћи се на листи од 50 најатрактивнијих локација за инвеститоре у свету, по часопису ФДИ, велика је част за Слободну зону и Пирот уопште. Тај часопис има на скенеру цео свет, од Мелбурна, Дубаија, Токија до Њујорка. Ако је у сфери интересовања тог часописа Пирот, онда смо доста постигли. Пирот као град и Слободна зона Пирот дају добре услове и бројне олакшице за инвеститоре, како на државном, тако и на локалном нивоу. Положај је добар, инфраструктура којом располаже Слободна зона је одлично развијена, сарадња са инвсетиторима, пре свега “Тигар тајерсом” који је инвестирао преко 200 милиона евра, врло је добра. Како би илустровао добру сарадњу општине и државе, ја сам уредници презентовао и чињеницу да смо изместили део ауто-пута, а измешта се и део реке да би се ослободио простор за несметане инвестиције “Тигар тајерса”. У Индустријској зони се граде још три мање фабрике, реч је о домаћим инвеститорима - казао је Васић.

Састанку је присуствовала и шеф Канцеларије за локални економски развој у Пироту Марија Ђошић, која је Пиротским вестима казала да је чињеница да уредница еминентног часописа који игра велику улогу у свету крупног бизниса, велико признање за рад општине Пирот и Канцеларије за локални економски развој на овом пољу.

- С обзиром да је један сегмент активности Канцеларије везан за привлачење инвестиција и сарадњу са привредом, сматрамо да је интересовање Фајненшел тајмса за општину Пирот као повољне локације за инвестиције велико признање-казала је Ђошићева Пиротским вестима.

Након разговора у општини Пирот, Кортни Фингар је посетила и Пиротски управни округ, где је разговарала са начелником Димитријем Видановићем, који је уредницу Фингар упознао са ситуацијом на нивоу округа, када је о овој проблематици реч.

Пиротске вести

video...

Коментара: 0


#   Пирот   Пиротски округ   инвестиције   Владан Васић   слободна зона   Марија Ђошић   Димитрије Видановић   Кортни Фингар   Фајненшел тајмс   Пиротске вести   Слободна зона Пирот
@kzpvladanvasic @pirotskevesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима