Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева у посети Слободној зони Пирот: Велике могућности за развој водног и интермодалног транспорта

rssBookmark and Share

Пирот 17.07.2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Слободну зону Пирот где је са руководством ове компаније разговарала о већем коришћењу водног саобраћаја за превоз робе из Слободне зоне и могућностима за развој интермодалног транспорта.

Михајловићева у посети Слободној зони Пирот: Велике могућности за развој водног и интермодалног транспорта

“Влада Србије улаже у све видове транспорта, не само у друмски и железнички, и развој аеродрома, него и у водни саобраћај и интермодални саобраћај, и важно је да видимо и како да привреда боље користи могућности које отварају инвестиције државе у развој инфраструктуре”, рекла је Михајловићева.

Директор Слободне зоне Пирот Драган Костић захвалио је потпредседници Владе на подршци у набавци опреме за комбиновани транспорт у слободној зони и представио планове компаније за даљи развој.

У Слободној зони Пирот тренутно послују 24 производне компаније, а у 2018. години су на јавном позиву добили подстицајна средства Министарства за унапређење комбинованог транспорта, које су уложили у набавку опреме.

Састанку су присуствовали представници лука у Прахову, Смедереву и Панчеву, који су представили своје развојне планове, представници бродарске компаније ЈРБ, поморско-речне агенције “Агентплус група” и градоначелник Пирота Владан Васић.

Коментара: 0


#   Пирот   саобраћај   Зорана Михајловић   инвестиције   Владан Васић   Драган Костић   Слободна зона Пирот
@kzpvladanvasic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима