Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva u poseti Slobodnoj zoni Pirot: Velike mogućnosti za razvoj vodnog i intermodalnog transporta

rssBookmark and Share

Pirot 17.07.2019.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas Slobodnu zonu Pirot gde je sa rukovodstvom ove kompanije razgovarala o većem korišćenju vodnog saobraćaja za prevoz robe iz Slobodne zone i mogućnostima za razvoj intermodalnog transporta.

Mihajlovićeva u poseti Slobodnoj zoni Pirot: Velike mogućnosti za razvoj vodnog i intermodalnog transporta

“Vlada Srbije ulaže u sve vidove transporta, ne samo u drumski i železnički, i razvoj aerodroma, nego i u vodni saobraćaj i intermodalni saobraćaj, i važno je da vidimo i kako da privreda bolje koristi mogućnosti koje otvaraju investicije države u razvoj infrastrukture”, rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci u nabavci opreme za kombinovani transport u slobodnoj zoni i predstavio planove kompanije za dalji razvoj.

U Slobodnoj zoni Pirot trenutno posluju 24 proizvodne kompanije, a u 2018. godini su na javnom pozivu dobili podsticajna sredstva Ministarstva za unapređenje kombinovanog transporta, koje su uložili u nabavku opreme.

Sastanku su prisustvovali predstavnici luka u Prahovu, Smederevu i Pančevu, koji su predstavili svoje razvojne planove, predstavnici brodarske kompanije JRB, pomorsko-rečne agencije “Agentplus grupa” i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Komentara: 0


#   Pirot   saobraćaj   Zorana Mihajlović   investicije   Vladan Vasić   Dragan Kostić   Slobodna zona Pirot
@kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima