Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fajnenšel tajms: Iz Pirota gumama Mišelin snabdeva Evropu, Bliski Istok i sever Afrike

rssBookmark and Share

Pirot 20.10.2015. Pirotske vesti

U najnovijem broju časopisa FDI, specijalizovanog izdanja Fajnenšel tajmsa, objavljena su dva teksta o Srbiji.
List piše o investiciji Mišelina u Pirotu u fabriku iz koje francuska kompanija “servisira” Evropu, Bliski Istok, Srednjeistočnu i severnu Afriku kao i zemlje Komonvelta.

Fajnenšel tajms: Iz Pirota gumama Mišelin snabdeva Evropu, Bliski Istok i sever Afrike

U najnovijem broju časopisa FDI, specijalizovanog izdanja Fajnenšel tajmsa namenjenog direktnim stranim investicijama, objavljena su dva teksta o Srbiji, u kojima se govori o investiciji Mišelina u Pirotu u fabriku iz koje francuska kompanija “servisira” Evropu, Bliski istok, Srednjoistočnu i severnu Afriku, kao i zemlje Komonvelta.

Objavljen je i intervju sa ministarkom saobraćaja i infrastrukture, Zoranom Mihajlović, u kome se navodi da je zahvaljujući reformama čekanje na dobijanje građevinske dozvole u Srbiji smanjeno sa 249 dana, na manje od 30 dana.

Urednica FDI magazina Kortni Fingar, koja je posetila i opštinu Pirot gde je u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj razgovarala sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem, u svom uvodniku napominje da je Srbija, nakon 25 turbulentnih godina, u geopolitičkom, fiskalnom i ekonomskom smislu, uspela da se i politički i ekonomski stabilizuje što rezultuje optimističkim predviđanjima.

To, sa druge strane, stvara mogućnosti za privlačenje stranih investicije u cilju borbe za smanjenje nezaposlenosti, konstatovala je urednica Fingar.

Kortni Fingar na sastanku sa predsednikom opštine u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u Pirotu

U svom autorskom tekstu urednica Fingar se osvrnula i na Pirot, imajući u vidu da je posetila grad i upoznala se sa svim potencijalima Pirota.

- U Pirotu, gradu na jugoistoku Srbije, Mišelinova fabrika “Tigar tajers”  koja posluje u okviru Slobodne zone Pirot “servisira” Evropu, zemlje Komonvelta, Bliski Istok i severnu Afrike. Na 65 hektara nalaze se proizvodna postrojenja, centar za istraživanje i razvoj, kao i logistički centar i službe podrške sa razvijenim inženjerskim timom. Kompanija je investirala u nova postrojenja u okviru Slobodne zone Pirot, povećavši na taj način proizvodnju za 4 miliona guma godišnje i sada zapošljava više od 2700 ljudi. Devedeset posto proizvodnje se izvozi - zaključuje Fingar.

Ministarka Mihajlović je u intervjuu FDI magazinu kazala da je srpska vlada sprovela reformu propisa kako bi se unapredila investiciona klima i da reforme već imaju efekta.

Aleksandar Ćirić Pirotske vesti

Komentara: 0


#   Pirot   Zorana Mihajlović   investicije   Tigar AD Pirot   Mišlen   Aleksandar Ćirić   Kortni Fingar   Fajnenšel tajms   Pirotske vesti   Financial Times fDi magazin   Tigar - Tigar tyres Pirot
@pirotskevesti @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima