Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавни радови као подршка незапосленим лицима

rssBookmark and Share

Владичин Хан 23.10.2015. Хан Инфо

Општина Владичин Хан и Национална служба за запошљавање финансираће јавне радове и пружити подршку за покретање сопственог бизниса, а овим мерама биће обухваћено 60 незапослених са територије ове општине, изјавио је Владимир Костић, помоћник председника општине.

Хан Инфо
Хан Инфо

Општина Владичин Хан и Национална служба за запошљавање финансираће јавне радове на којима ће бити ангажовано 40 незапослених лица из категорије теже запошљивих и подржаће 20 незапослених лица субвенцијама од по 160.000 динара за самозапошљавање, односно покретање сопственог бизниса.

По речима Владимира Костића помоћника председника општине 22 лица су ангажована на стручном оспособљавању од априла, а до краја године очекује се још један конкурс за незапослена лица са VI и VII степеном стручне спреме која први пут траже запослење у струци.

Директор НСЗ филијале у Врању, Дарко Јанковић подсетио је да су у току ове године подржана 11 лица са територије општине Владичин Хан субвенцијама за самозапошљавање као и то да су ангажована 32 лица у јавним радовима и захвалио се локалној самоуправи на изузетној сарадњи.
 

Коментара: 0


#   запошљавање   Владичин Хан   субвенције   незапосленост   јавни радови   НСЗ (тржиште рада)   Дарко Јанковић   Владимир Костић   самозапошљавање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима