Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шанса за незапослене у Топличком округу

rssBookmark and Share

Прокупље 24.02.2018. Јужна Србија Инфо

Национална служба за запошљавање расписала је јавни конкурс за запошљавање у 2018. години, саопштили су из филијале те службе у Прокупљу.

Шанса за незапослене у Топличком округу

У позиву за конкурисање се истиче да је планом запошљавања за 2018. годину, који је усвојила Влада Србије, за активне мере запошљавања ове године предвиђено 3,65 милијарди динара из средстава НСЗ и додатних 550 милиона динара за особе са инвалидитетом.

У оквиру активних мера запошљавања и подстицања предузетништва предвиђени су и јавни позиви за доделу субвенција за самозапошљавање и самозапошљавање незапослених ромске националности. Износ субвенција за самозапошљавање, који се додељује једнократно, је 180.000 динара, а 200.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених и 220.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, што представља новину у односу на претходну годину. Последњи рок за подношење захтева са бизнис планом за самозапошљавање је 10. април.

Јавни позив за послодавце за доделу субвенција за запошљавање „тешко запошљивих“ на новоотвореним радним местима траје до утрошка средстава, односно најкасније до 30. новембра, а субвенције се крећу од 150.000 до 300.000 динара. НСЗ је расписала и јавни конкурс за организовање јавних радова на којима ће бити ангажовано 5.000 незапослених.

Посебан конкурс намењен је јавним радовима на којима ће бити ангажовано 1.850 незапослених са инвалидитетом, уз новину да се ове године радови организују и у области културе. Расписани су и јавни позиви за програме стручне праксе, стицања практичних знања за неквалификоване особе, стицања практичних знања за вишкове запослених и дугорочно незапослене која су на евиденцији НСЗ дуже од 18 месеци. Ово важи и за обуке на захтев послодавца, које ће моћи да користе и предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са  инвалидитетом.

Запошљавању особа са инвалидитетом намењени су и јавни конкурси за субвенцију зараде за особе са инвалидитетом.

Коментара: 0


#   Прокупље   запошљавање   субвенције   Топлички округ   НСЗ (тржиште рада)   Особе са инвалидитетом   јавни позив   активне мере запошљавања   јавни конкурс   особа са инвалидитетом   самозапошљавање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима