Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шанса за незапослене, Влада издвојила 2,8 милијарди и још 550 милиона динара за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом

rssBookmark and Share

08.02.2017. Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је Влада ове године за реализацију мера активне политике запошљавања определила 2,8 милијарди динара и још 550 милиона динара за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом.

Шанса за незапослене, Влада издвојила 2,8 милијарди и још 550 милиона динара за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом

Вулин је, након потписивања Споразум о учинку за 2017. годину са директором Националне службе за запошљавање (НСЗ) Зораном Мартиновићем, истакао да је ова државна установа одредила намену за 95 одсто поменутих средстава.

Он је нагласио да су први пут обезбеђене субвенције за запошљавање жртава трговине људима и деце палих бораца.

Влада ће дати све од себе да заједно са НСЗ учини амбијент за запошљавање далеко бољим и једноставнијим, поручуио је он уз напомену да ће се и ове године наставити са праксом да се послодавцима олакшава да запошљавају што више људи.

Министар је изнео и податак да су износи за самозапошљавање повећани са 180.000 динара на 200.000 динара, односно за особе са инвалидитетом са 200.000 на 220.000 динара.

Вулин је изразио наду да ће и ове године, као и прошле резултати бити бољи од планираних, уз напомену да ће Влада покушати да обезбеди средства за додатне обуке незапослених.

Такође, у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања НСЗ, данас ће бити објављено 11 јавних позива и конкурса за незапослене особе и послодавце, уз посебну подршку теже запошљивим и угроженим групама на тржишту рада. 

Јавним позивима и конкурсима за реализацију неког од програма НСЗ ове године ће бити обухваћено више од 20 хиљада људи.

Сви заи тересованаи из наведених категорија могу се директно обратити у нишкој филијали НСЗ улица Ратка Вукућевића број 3, или путем веб сајта: http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi


#   запошљавање   Роми   субвенције   Александар Вулин   НСЗ (тржиште рада)   Особе са инвалидитетом   Министарство рада   самозапошљавање
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима