Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Субвенције за боље пословање и запошљавање осетљивих категорија

rssBookmark and Share

Ниш 23.10.2018. Јужна Србија Инфо

У оквиру мера Активне политике запошљавања коју заједнички реализују Град Ниш и Национална служба за запошљавање, у Нишу су данас уручени Уговори о субвенцијама другој групи предузећа и предузетника у циљу поспешивања запошљавања и самозапошљавања незапослених, а посебно категорија оних који због старосне доби или неких других разлога теже долазе до посла.

Субвенције за боље пословање и запошљавање осетљивих категорија

На свечаности у Градској кући уговоре о субвенцијама корисницима програма уручили су Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директор нишке Филијале ове службе Бобан Матић.

Програми и мере Активне политике запошљавања су реализовани на основу Споразума потписаног између Града Ниша и Националне службе за запошљавање укупне вредности 72.727.000 динара.

Oд тог износа, учешће Града је 40 милиона динара, док је остатак обезбеђен из средстава Националне службе, а резултат је упошљавање 410 незапослених лица.

Градоначелник Булатовић је истакао да је пре само три године износ који је Ниш издвајао за ову намену био 5 милиона динара, а данас 40 милиона кроз неколико различитих Програма. Резултат свих тих мера је, како је рекао, да данас имамо нешто више од 25 хиљада незапослених, а пре само неколико година на евиденцији их је било више од 37 000.

”Истовремено са смањењем броја незапослених, расте и број запослених у Нишу, и то пут којим ћемо ићи и убудуће, јер је борба против незапослености један од главних циљева политике и градског и државног руководства на којој истрајавамо”, рекао је Булатовић.

Иначе, по програму мера Активне политике запошљавања предвиђеним Локалним акционим планом запошљавања Града Ниша за 2018. годину, 118 корисника добило је субвенције по програму за самозапошљавање, 168 за отварање нових радних места, 30 за стицање практичних знања и 94 по програму јавних радова.

Коментара: 0


#   Ниш   запошљавање   субвенције   Дарко Булатовић   НСЗ (тржиште рада)   Бобан Матић   локална самоуправа   предузетништво   Зоран Мартиновић   самозапошљавање
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима