Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Subvencije za bolje poslovanje i zapošljavanje osetljivih kategorija

rssBookmark and Share

Niš 23.10.2018. Južna Srbija Info

U okviru mera Aktivne politike zapošljavanja koju zajednički realizuju Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje, u Nišu su danas uručeni Ugovori o subvencijama drugoj grupi preduzeća i preduzetnika u cilju pospešivanja zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih, a posebno kategorija onih koji zbog starosne dobi ili nekih drugih razloga teže dolaze do posla.

Subvencije za bolje poslovanje i zapošljavanje osetljivih kategorija

Na svečanosti u Gradskoj kući ugovore o subvencijama korisnicima programa uručili su Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor niške Filijale ove službe Boban Matić.

Programi i mere Aktivne politike zapošljavanja su realizovani na osnovu Sporazuma potpisanog između Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje ukupne vrednosti 72.727.000 dinara.

Od tog iznosa, učešće Grada je 40 miliona dinara, dok je ostatak obezbeđen iz sredstava Nacionalne službe, a rezultat je upošljavanje 410 nezaposlenih lica.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je pre samo tri godine iznos koji je Niš izdvajao za ovu namenu bio 5 miliona dinara, a danas 40 miliona kroz nekoliko različitih Programa. Rezultat svih tih mera je, kako je rekao, da danas imamo nešto više od 25 hiljada nezaposlenih, a pre samo nekoliko godina na evidenciji ih je bilo više od 37 000.

”Istovremeno sa smanjenjem broja nezaposlenih, raste i broj zaposlenih u Nišu, i to put kojim ćemo ići i ubuduće, jer je borba protiv nezaposlenosti jedan od glavnih ciljeva politike i gradskog i državnog rukovodstva na kojoj istrajavamo”, rekao je Bulatović.

Inače, po programu mera Aktivne politike zapošljavanja predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Niša za 2018. godinu, 118 korisnika dobilo je subvencije po programu za samozapošljavanje, 168 za otvaranje novih radnih mesta, 30 za sticanje praktičnih znanja i 94 po programu javnih radova.

Komentara: 0


#   Niš   zapošljavanje   subvencije   Darko Bulatović   NSZ (tržište rada)   Boban Matić   lokalna samouprava   preduzetništvo   Zoran Martinović   samozapošljavanje
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima