Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стигла грађевинска дозвола за још једну ауто-компанију на југу Србије

rssBookmark and Share

Нишка Бања 31.07.2017. Бета

Филипинска компанија ИМИ најавила је да ће наредног мецеца започети изградњу погона за производњу ауто делова на локацији "Лозни калем" у Нишкој бањи.

Thinkstock
Thinkstock

Директор компаније ИМИ за Бугарску Ерик Декандидо истакао је да ће погон површине 12.000 квадрата бити завршен у јулу наредне године.

"На тој локацији производни погони биће грађени у три фазе. У другој фази биће изграђен погон површине 8.000 квадрата, а у трећој фази површине 4.000 квадрата", казао је Декандидо у Градској кући, на свечаном уручењу грађевинске дозволе за локацију "Лозни калем". 

Декандидо је изјавио да ће у наредних десет година у погонима у Нишкој бањи радити више од 1.500 радника. Према његовим речима, производња електронских делова за аутомобиле у новом погону испуњаваће све услове Европске уније. 

Министар привреде Горан Кнежевић рекао је да ће већ у јулу наредне године у компанији "ИМИ" у Србији радити 1.250 људи. 

Он је казао да су инвеститори у протеклих неколико година уложили у југ Србије више од 600 милиона евра и упослили преко 25.000 људи. 

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је локална самоуправа уложила максималне напоре како би компанија ИМИ добила грађевинску дозволу у што краћем року.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   инвестиције   Дарко Булатовић   грађевинска дозвола   локална самоуправа   Лозни калем   југ Србије   Горан Кнежевић   ИМИ компанија
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима