Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Керамика Лесковац“ једини произвођач санитарије на простору бивше Југославије

rssBookmark and Share

Лесковац 10.02.2020. Јужна Србија Инфо

Једина фабрика за производњу санитарије на простору бивше Југославије се налази у насељу надомак Лесковца и у власништву је породице Димитријевић која већ пуних 39 година опстаје на тржишту.

„Керамика Лесковац“ једини произвођач санитарије на простору бивше Југославије

„Керамика Лесковац“ тренутно упошљава око 60 радника и годишње произведе до 100.000 јединица санитарије којима снабдева потрошаче на простору свих вивших република СФРЈ, али и Немачкој, Француској, Русији и Украјини.

Власник ове фирме Зоран Димитријевић, који се након неколико година проведених у Италији вратио у своје родно место и од нуле основао, тада занатску радњу, је данас упознао градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића са начиним на који његово предузеће послује и провео га кроз просторије производње.

Присутни су добили увид у читав процес производње широког асортимана производа који су прилагођени потребама разноврсних тржишта, међу којима су и дечји санитарни елементи којима су вртићи широм Европе снабдевени. Он је објаснио да је глина од које се санитарија израђују са нашег поднебља и да су финални производи у складу са свим савременим прописима и стандардима, те да поседују сертификат квалитета Српског института ИМС као и сертификат Италијанског института СЕТЕР.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   производња   фабрика   Зоран Димитријевић   купатило   керамика   Керамика Лесковац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима