Južna Srbija Info

„Keramika Leskovac“ jedini proizvođač sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije

rssBookmark and Share

Leskovac 10.02.2020. Južna Srbija Info

Jedina fabrika za proizvodnju sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije se nalazi u naselju nadomak Leskovca i u vlasništvu je porodice Dimitrijević koja već punih 39 godina opstaje na tržištu.

„Keramika Leskovac“ jedini proizvođač sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije

„Keramika Leskovac“ trenutno upošljava oko 60 radnika i godišnje proizvede do 100.000 jedinica sanitarije kojima snabdeva potrošače na prostoru svih vivših republika SFRJ, ali i Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji i Ukrajini.

Vlasnik ove firme Zoran Dimitrijević, koji se nakon nekoliko godina provedenih u Italiji vratio u svoje rodno mesto i od nule osnovao, tada zanatsku radnju, je danas upoznao gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića sa načinim na koji njegovo preduzeće posluje i proveo ga kroz prostorije proizvodnje.

Prisutni su dobili uvid u čitav proces proizvodnje širokog asortimana proizvoda koji su prilagođeni potrebama raznovrsnih tržišta, među kojima su i dečji sanitarni elementi kojima su vrtići širom Evrope snabdeveni. On je objasnio da je glina od koje se sanitarija izrađuju sa našeg podneblja i da su finalni proizvodi u skladu sa svim savremenim propisima i standardima, te da poseduju sertifikat kvaliteta Srpskog instituta IMS kao i sertifikat Italijanskog instituta SETER.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   proizvodnja   fabrika   Zoran Dimitrijević   kupatilo   keramika   Keramika Leskovac
@


 


[ Dodaj komentar ]