Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Keramika Leskovac“ jedini proizvođač sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije

rssBookmark and Share

Leskovac 10.02.2020. Južna Srbija Info

Jedina fabrika za proizvodnju sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije se nalazi u naselju nadomak Leskovca i u vlasništvu je porodice Dimitrijević koja već punih 39 godina opstaje na tržištu.

„Keramika Leskovac“ jedini proizvođač sanitarije na prostoru bivše Jugoslavije

„Keramika Leskovac“ trenutno upošljava oko 60 radnika i godišnje proizvede do 100.000 jedinica sanitarije kojima snabdeva potrošače na prostoru svih vivših republika SFRJ, ali i Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji i Ukrajini.

Vlasnik ove firme Zoran Dimitrijević, koji se nakon nekoliko godina provedenih u Italiji vratio u svoje rodno mesto i od nule osnovao, tada zanatsku radnju, je danas upoznao gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića sa načinim na koji njegovo preduzeće posluje i proveo ga kroz prostorije proizvodnje.

Prisutni su dobili uvid u čitav proces proizvodnje širokog asortimana proizvoda koji su prilagođeni potrebama raznovrsnih tržišta, među kojima su i dečji sanitarni elementi kojima su vrtići širom Evrope snabdeveni. On je objasnio da je glina od koje se sanitarija izrađuju sa našeg podneblja i da su finalni proizvodi u skladu sa svim savremenim propisima i standardima, te da poseduju sertifikat kvaliteta Srpskog instituta IMS kao i sertifikat Italijanskog instituta SETER.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   proizvodnja   fabrika   Zoran Dimitrijević   kupatilo   keramika   Keramika Leskovac
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima