Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Sa mamom na posao u fabrike grčkog investitora

rssBookmark and Share

Leskovac 11.11.2019. RTS, Južna Srbija Info

Leskovac je dobio prvi fabrički vrtić. Radnici „Autostopa“, „Leskobegsa“ i firme „Iluminejš tehnolodžis“, od danas na posao mogu da povedu decu.

Foto: RTS
Foto: RTS

Zagrljaj na tren tokom radnog vremena. Da unese sigurnost i Anji i njenoj mami. Vrtić otvoren u krugu tri fabrike grčkog investitora koje zapošljavaju 900 radnika doneo je olakšanje.

„Mnogo znači posebno što sam dve godine pokušavala da upišem dete i nisam uspela, mnogo znači, deca su prezadovoljna i mi takođe“, kaže Suzana Ristić.

„Znaš da su tu pored mene, bilo šta da im se desi ili da se razbole, tu sam, odmah sam tu tako da mi mnogo znači“, ističe Dragana Jovanović.

Novo, toplo, čisto. Uživaju mališani, ali zadovoljstvo ne krije ni 12 zaposlenih koji će o njima brinuti u dve smene.

„Ja sam presrećna što sam dobila posao“, kaže vaspitačica Dejana Cvetković.

San se ostvario. U Leskovac je došao 2011. godine. Krenuo je sa 50 radnika i proizvodnjom auto-presvlaka u potpuno urušenoj bivšoj tekstilnoj fabrici. Cilj su zadovoljni radnici, kaže Grk Panajotis Picikos, vlasnik fabrika, odnedavno srpski državljanin.

„Mi smo dugo ovo planirali, jer naša deca su naša budućnost. Voleli bismo da ovo postane model za sve kompanije“, kaže Panajotis Picikos, vlasnik fabrika.

Mesta ima za osamdesetoro dece. Ukoliko ovaj primer budu sledili još neki strani investitori poput „Džinsija“, gde je za osam godina rođeno 300 mališana, rešio bi se dugogodišnji problem Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, sve duže liste čekanja.


#   Leskovac   deca   fabrika   vrtići   zaposleni   radno vreme   Autostop kompanija   Leskobegs Belgija   Ilmuniš kompanija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima