Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко купује Симпо Шик, а ко Куршумлијску бању?

rssBookmark and Share

Куршумлија 06.09.2014. РТС

Међу 502 предузећа, за које је Агенција за приватизацију расписала јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости инвеститора за њихову куповину, налази се и стратешки важна фирма за општину Куршумлија, Симпо Шик, која тренутно запошљава преко 600 радника, као и Куршумлијска бања, која већ осам година не ради.

Ко купује Симпо Шик, а ко Куршумлијску бању?

У једином већем, очуваном индустијском погону у општини Куршумлија, дрвној индустрији Симпо Шик, које од 2010. године, као зависно предузеће послује у саставу компаније Симпо, немају информација о потенцијалним купцима.

Кажу да је цео процес у итегренцији Агенције за приватизацију, а да је њихов главни циљ одржање производње и очување тржишта. Знатно расположенији за причу били су у руководсту ШИК Копаоника у реструктурирању, где не крију очекивања да ће њихова фабрика ускоро добити новог власника.

"Ја лично мислим да ће Копаоник успешно овог пута наћи партнера, стратешког партнера или већ купца, који ће наставити да ова фирма успешно ради", каже директор ШИК Копаоника у реструктурирању Горан Јовановић.

И 102 неангажована радника ШИК Копаника, који већ четрнаест месеци не примају плате, надају се да ће, у оквиру процеса приватизације, бити решени и њихови егзистенцијални проблеми.

"Добили смо неко уверавање да ће тих сто радника, који су остали на улици, морати да се упосле и да раде", каже председник синдиката ШИК Копаоника Драгослав Јевремовић.

Да ли ће новог власника добити и једна од најлепших бања у Србији, Куршумлијска, ових дана је питање свих питања за малобројне, преостале мештане.

"Мени страшно тешко пада што је бања у овако тешком стању, али надамо се да ће нешто бити боље и да ће неко кренути да је опорави", каже Страхиња Симоновић, председник Месне заједнице Куршумлијска бања.

"Имали смо и контакте са министарством и неке људе који се код нас јављају а заинтересовани су поготову за Шик Копаоник, а биће верујем и за Куршумлијску бању и то је један велики помак", каже Радољуб Видић, председник општине Куршумлија.

Општина Куршумлија, спада у ред најнеразвијенијих у Србији, са веома израженом миграцијом, из економских разлога. Долазак нових инвеститора била би прва добра вест, у последњих неколико деценија, када су куршумлијска предузећа углавном затварана.

Коментара: 0


#   Куршумлија   Куршумлијска Бања   Радољуб Видић   Копаоник   председник општине   Симпо Шик   инвеститори   Агенција за приватизацију   Страхиња Симоновић   општина Куршумлија   месне заједнице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима