Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић: До краја 2016. године све улице у Куршумлији биће асфалтиране

rssBookmark and Share

Куршумлија 02.01.2016.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић казао је у свом осврту на резултате у овој години да је посебно поносан што општина Куршумлија стипендира највише ученика и студената у Србији.
Видић је подвукао да за годину дана ни једна улица у Куршумлији неће бити без асфалта.
Као велики проблем навео је недостатак инвестиција, како би се више запошљавали људи, брану “Селова” и Куршумлијску бању.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић:  До краја 2016. године све улице у Куршумлији биће асфалтиране

- Школске 2014./2015. године стипендирали смо 869 ученика и студената а ове школске године 810. Ни једна општина не даје толико стипендија и ми смо поносни због тога јер улажемо у младост, у будућност. Даље, помажемо новорођеним бебама и за ту намену издвојили смо из буџета 27 милиона динара. Укупно за социјална давања издвајамо преко 60 милиона динара годишње-каже Видић.

Говорећи о инфраструктурним пројектима председник Видић каже да се последњих година много ради на асфалтирању улица и поправци и одржавању сеоских путева.

- У ове пројекте ове године уложили смо око милион евра. Много улица је асфалтирано а доста смо радили и на изградњи и реконструкцији водоводне и канализационе мреже-казао је Видић и поручио грађанима да ће до краја 2016. године све улице у Куршумлији бити асфалтиране, као и неколико сеоских путева. Видић је посебно нагласио да ће 2016. године бити извршена комплетна реконструкција магистралног пута од Пепељевца до Мердара у дужини од 28 километара.

Видић каже да се посебно ради на развоју пољопривреде и да се средства за ову област сваке године повећавају. Додаје да је ове године за развој пољопривреде потрошено 17 милиона динара а за 2016. планирано је 20 милиона.

Истиче и изградњу десетак кућа за Роме у Барлову и комплетну реконструкцију канализационе мреже у ромском насељу на улазу у град.

Као најважнији пројекат за следећу годину Видић издваја реконструкцију центра града.

- За поплочавање улице Свете Ане у центру града, изградњу фонтане и прве фазе реконструкције градског парка предвидели смо 25 милиона динара. Посебно водимо бригу о нашим светињама зашта је планирано пет милиона, од чега четири за радове на манастиру Свети Никола.

Председник Видић каже да су резултати видљиви и да ће бити још боље. Ипак, каже да је општина Куршумлија годинама запостављана и да бржи развој није могућ без помоћи државе.

- Председник Владе Александар Вучић је посебно нагласио да ће у наредном периоду бити издвојено више средстава за развој Топличког, Нишавског и Пиротског округа. Осим финансирања инфраструктурних пројеката очекујем да ће Влада пронаћи неколико инвеститора који ће отворити своје фабрике и запослити људе.

Осим запошљавања људи председник Видић као највеће крупне проблеме истиче брану “Селова”, која годинама стоји незавршена и Куршумлијску бању. За “Селову” каже да постоји обећање да ће се наставити радови како би се макар напунила акумулација.

Као веома важан пројекат у наредних неколико година Видић издваја и ауто пут Ниш-Приштина. На крају издваја и преговоре о продаји “Копаоника”. Видић каже да је у Влади Србије учествовао у разговорима са немачким инвеститором. Додаје да је битно што ће “Копаоник” бити продат у целини.

На крају разговора председник Видић је свим грађанима пожелео срећну Нову годину и Божић и пожелео им пуно здравља, успеха и личну и породичну срећу.

Куршумлијску бању нико неће

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић појашњава да је проблем са Куршумлијском бањом готово невероватан.

- Прво се држава судила сама са собом неколико година а бања је пропадала. На крају је суд пресудио да бања припада ПИО Фонду. Он наравно не може да отвори бању а њихова понуда потенцијалним инвеститорима је за све озбиљне људе неприхватљива. Наиме, ПИО Фонд нуди бању за један евро на период од 10 година. Ни један инвеститор то неће да прихвати јер за реконструкцију објекта је потребно три-четири милиона евра а та средства никако не могу да се врате за десет година - каже Видић.

Милен Ђорђевић Топличке вести


#   Куршумлија   стипендије   Александар Вучић   Куршумлијска Бања   Радољуб Видић   Селова   Свети Никола   ПИО фонд   председник општине   асфалтирање   инфраструктура   општина Куршумлија   Милен Ђорђевић   Мердаре
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима