Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić: Do kraja 2016. godine sve ulice u Kuršumliji biće asfaltirane

rssBookmark and Share

Kuršumlija 02.01.2016.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je u svom osvrtu na rezultate u ovoj godini da je posebno ponosan što opština Kuršumlija stipendira najviše učenika i studenata u Srbiji.
Vidić je podvukao da za godinu dana ni jedna ulica u Kuršumliji neće biti bez asfalta.
Kao veliki problem naveo je nedostatak investicija, kako bi se više zapošljavali ljudi, branu “Selova” i Kuršumlijsku banju.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić:  Do kraja 2016. godine sve ulice u Kuršumliji biće asfaltirane

- Školske 2014./2015. godine stipendirali smo 869 učenika i studenata a ove školske godine 810. Ni jedna opština ne daje toliko stipendija i mi smo ponosni zbog toga jer ulažemo u mladost, u budućnost. Dalje, pomažemo novorođenim bebama i za tu namenu izdvojili smo iz budžeta 27 miliona dinara. Ukupno za socijalna davanja izdvajamo preko 60 miliona dinara godišnje-kaže Vidić.

Govoreći o infrastrukturnim projektima predsednik Vidić kaže da se poslednjih godina mnogo radi na asfaltiranju ulica i popravci i održavanju seoskih puteva.

- U ove projekte ove godine uložili smo oko milion evra. Mnogo ulica je asfaltirano a dosta smo radili i na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže-kazao je Vidić i poručio građanima da će do kraja 2016. godine sve ulice u Kuršumliji biti asfaltirane, kao i nekoliko seoskih puteva. Vidić je posebno naglasio da će 2016. godine biti izvršena kompletna rekonstrukcija magistralnog puta od Pepeljevca do Merdara u dužini od 28 kilometara.

Vidić kaže da se posebno radi na razvoju poljoprivrede i da se sredstva za ovu oblast svake godine povećavaju. Dodaje da je ove godine za razvoj poljoprivrede potrošeno 17 miliona dinara a za 2016. planirano je 20 miliona.

Ističe i izgradnju desetak kuća za Rome u Barlovu i kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže u romskom naselju na ulazu u grad.

Kao najvažniji projekat za sledeću godinu Vidić izdvaja rekonstrukciju centra grada.

- Za popločavanje ulice Svete Ane u centru grada, izgradnju fontane i prve faze rekonstrukcije gradskog parka predvideli smo 25 miliona dinara. Posebno vodimo brigu o našim svetinjama zašta je planirano pet miliona, od čega četiri za radove na manastiru Sveti Nikola.

Predsednik Vidić kaže da su rezultati vidljivi i da će biti još bolje. Ipak, kaže da je opština Kuršumlija godinama zapostavljana i da brži razvoj nije moguć bez pomoći države.

- Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je posebno naglasio da će u narednom periodu biti izdvojeno više sredstava za razvoj Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga. Osim finansiranja infrastrukturnih projekata očekujem da će Vlada pronaći nekoliko investitora koji će otvoriti svoje fabrike i zaposliti ljude.

Osim zapošljavanja ljudi predsednik Vidić kao najveće krupne probleme ističe branu “Selova”, koja godinama stoji nezavršena i Kuršumlijsku banju. Za “Selovu” kaže da postoji obećanje da će se nastaviti radovi kako bi se makar napunila akumulacija.

Kao veoma važan projekat u narednih nekoliko godina Vidić izdvaja i auto put Niš-Priština. Na kraju izdvaja i pregovore o prodaji “Kopaonika”. Vidić kaže da je u Vladi Srbije učestvovao u razgovorima sa nemačkim investitorom. Dodaje da je bitno što će “Kopaonik” biti prodat u celini.

Na kraju razgovora predsednik Vidić je svim građanima poželeo srećnu Novu godinu i Božić i poželeo im puno zdravlja, uspeha i ličnu i porodičnu sreću.

Kuršumlijsku banju niko neće

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić pojašnjava da je problem sa Kuršumlijskom banjom gotovo neverovatan.

- Prvo se država sudila sama sa sobom nekoliko godina a banja je propadala. Na kraju je sud presudio da banja pripada PIO Fondu. On naravno ne može da otvori banju a njihova ponuda potencijalnim investitorima je za sve ozbiljne ljude neprihvatljiva. Naime, PIO Fond nudi banju za jedan evro na period od 10 godina. Ni jedan investitor to neće da prihvati jer za rekonstrukciju objekta je potrebno tri-četiri miliona evra a ta sredstva nikako ne mogu da se vrate za deset godina - kaže Vidić.

Milen Đorđević Topličke vesti

Komentara: 0


#   Kuršumlija   stipendije   Aleksandar Vučić   Kuršumlijska Banja   Radoljub Vidić   Selova   Sveti Nikola   PIO fond   predsednik opštine   asfaltiranje   infrastruktura   opština Kuršumlija   Milen Đorđević   Merdare
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima