Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева одржала састанак са "Актором": Приоритет завршетак источног крака Коридора 10

rssBookmark and Share

Ниш 01.06.2019.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с руководством грчке компаније “Актор”, која је извођач радова на четири деонице на источном краку Коридора 10.

Михајловићева одржала састанак са "Актором": Приоритет завршетак источног крака Коридора 10

“Наш циљ и приоритет је да се комплетан источни крак Коридора 10 што пре пусти у саобраћај, да грађани могу да га користе и да део Србије који се ослања на тај ауто-пут може брже да се развија”, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да не намерава да крије незадовољство Владе Србије пробијањем рокова на деоницама на источном краку на којима је радио “Актор” и недовољним бројем радника и машина на градилиштима.

“Од вас очекујемо јасан план и мере које ћете предузети да се пројекат заврши. Свесни смо да “Актор” од прошле године има нову управу, која је наследила бројне проблеме, али и ми смо као министарство наследили пројекте, преузимајући тиме и одговорност да проблеме решавамо”, рекла је Михајловићева на састанку са председником и директором “Актора”, Анастасиосом Калицантсисом и Александросом Ехархуом.

Калицантсис и Ехарху су поручили да ће компанија учинити све да заврши пројекат и да се промени перцепција о раду “Актора” у Србији.

У оквиру изградње ауто-пута Е-80 Ниш-Димитровград, “Актор” је ангажован на изградњи четири деонице, укупне дужине 48,7 км, и укупне уговорене вредности радова 174,9 милиона евра.

До сада су у саобраћај пуштене три деонице, Црвена Река - Чифлик, Станичење-Пирот исток и обилазница Димитровград, а радови су у току на деоници Банцарево - Црвена река.


#   Ниш   Пирот   Београд   саобраћај   Димитровград   ауто-пут   Зорана Михајловић   коридор 10   Станичење   Црвена Река   Актор   обилазница
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима