Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva održala sastanak sa "Aktorom": Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10

rssBookmark and Share

Niš 01.06.2019.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s rukovodstvom grčke kompanije “Aktor”, koja je izvođač radova na četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10.

Mihajlovićeva održala sastanak sa "Aktorom": Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10

“Naš cilj i prioritet je da se kompletan istočni krak Koridora 10 što pre pusti u saobraćaj, da građani mogu da ga koriste i da deo Srbije koji se oslanja na taj auto-put može brže da se razvija”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da ne namerava da krije nezadovoljstvo Vlade Srbije probijanjem rokova na deonicama na istočnom kraku na kojima je radio “Aktor” i nedovoljnim brojem radnika i mašina na gradilištima.

“Od vas očekujemo jasan plan i mere koje ćete preduzeti da se projekat završi. Svesni smo da “Aktor” od prošle godine ima novu upravu, koja je nasledila brojne probleme, ali i mi smo kao ministarstvo nasledili projekte, preuzimajući time i odgovornost da probleme rešavamo”, rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa predsednikom i direktorom “Aktora”, Anastasiosom Kalicantsisom i Aleksandrosom Eharhuom.

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu “Aktora” u Srbiji.

U okviru izgradnje auto-puta E-80 Niš-Dimitrovgrad, “Aktor” je angažovan na izgradnji četiri deonice, ukupne dužine 48,7 km, i ukupne ugovorene vrednosti radova 174,9 miliona evra.

Do sada su u saobraćaj puštene tri deonice, Crvena Reka - Čiflik, Staničenje-Pirot istok i obilaznica Dimitrovgrad, a radovi su u toku na deonici Bancarevo - Crvena reka.

Komentara: 0


#   Niš   Pirot   Beograd   saobraćaj   Dimitrovgrad   auto-put   Zorana Mihajlović   koridor 10   Crvena Reka   Aktor   obilaznica
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima