Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Момировић: Комплкес бивше Електронске индустрије може бити примамљив инвеститорима за индустријско-научно-угоститељски хаб

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министар трговине Томислав Момировић одржали су у Градској кући састанак Радне групе за анализу и предлог мера за унапређење пословања Електронске индустрије Ниш.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Састанку су присуствовали и представници  четири предузећа која послују у оквиру некадашње Електронске индустрије. На састанку су привредници изнели проблеме са којима се суочавају.

Градоначелница Ниша је навела да су привредници задовољни након првог састанка и додала да се конкретни резултати очекују већ до краја године. Додала је да су основни проблеми привредника водоснабдевање, снабдевање струјом, имовински односи, озакоњење, за које су се привредници обраћали Граду Нишу, а Ниш без помоћи државе није то могао да реши.

У предузећима која послују у оквиру Електронске индустрије ради више од 5.000 радника, а министар Момировић је исткао да је та локација изузетно вредна и да може бити примамљива за инвеститоре и једног дана постане индустријско-научно-угоститељски хаб.

 
 

 

 


#   Ниш   Електронска индустрија   Министарство трговине   Томислав Момировић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима