Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Momirović: Komplkes bivše Elektronske industrije može biti primamljiv investitorima za industrijsko-naučno-ugostiteljski hab

rssBookmark and Share

Niš 14.11.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministar trgovine Tomislav Momirović održali su u Gradskoj kući sastanak Radne grupe za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Sastanku su prisustvovali i predstavnici  četiri preduzeća koja posluju u okviru nekadašnje Elektronske industrije. Na sastanku su privrednici izneli probleme sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnica Niša je navela da su privrednici zadovoljni nakon prvog sastanka i dodala da se konkretni rezultati očekuju već do kraja godine. Dodala je da su osnovni problemi privrednika vodosnabdevanje, snabdevanje strujom, imovinski odnosi, ozakonjenje, za koje su se privrednici obraćali Gradu Nišu, a Niš bez pomoći države nije to mogao da reši.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi više od 5.000 radnika, a ministar Momirović je istkao da je ta lokacija izuzetno vredna i da može biti primamljiva za investitore i jednog dana postane industrijsko-naučno-ugostiteljski hab.

 
 

 

 


#   Niš   Elektronska industrija   Ministarstvo trgovine   Tomislav Momirović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima