Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Сајму запошљавања у Врању посао за више од 250 људи

rssBookmark and Share

Врање 27.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник др Слободан Миленковић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директор Филијале Националне службе за запошљавње Дарко Филиповић, отворили су данас 28. Сајам запошљавања, који се по први пут одржава у Спортској хали у Врању.

На Сајму запошљавања у Врању посао за више од 250 људи

На сајму се представља 22 послодавца са понудом преко 250 радних места из области текстилства, обућарства, дрвно-прерађивачке, машинске, прехрамбене и прерађивачке, електро индустрије, области осигурања, а у понуди су и слободна радна места за особе са инвалидитетом.

Отварајући сајам градоначелник Миленковић рекао је да град Врање спроводи проактивну политику запошљавања у нашој локалној заједници, кроз сарадњу са бројним партнерима, међу којима је један од најважнијих, управо, Национална служба за запошљавање. „Статистички подаци из марта месеца показују да се на евиденцији НЗС филијале у Врању, налази 6.581 лице, што је знатно смањење у односу на 2017. годину и најмањи број у историји врањске филијале.“, истакао је градоначелник и додао најновији податак да је забележено отварање и већег броја привредних друштава на крају 2017. године.

Зоран Мартиновић изразио је уверење да је сајам овог типа права прилика да се покаже партнерство свих актера на тржишту рада. „На нивоу целе Србије дошло је до значајног смањења броја незапослених лица у односу на исти период претходне године, и то за 10 %. Када је реч о Врању проценат износи 17%“, истакао је Мартиновић, и изразио захвалност граду Врању на дугогодишњој подршци. Дарко Филиповић, нагласио је да без подршке свих послодаваца на територији града и локалне самоуправе не би било могуће смањити ниво незапослености у Врању. Након отварања градоначелник Миленковић је са сарадницима обишао све штандове послодаваца и разговарао о могућностима које пружају незапосленим грађанима.

Коментара: 0


#   Врање   НСЗ (тржиште рада)   радна места   Особе са инвалидитетом   Слободан Миленковић   Зоран Мартиновић   Град Врање   Сајам запошљавања
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима