Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Sajmu zapošljavanja u Vranju posao za više od 250 ljudi

rssBookmark and Share

Vranje 27.04.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavnje Darko Filipović, otvorili su danas 28. Sajam zapošljavanja, koji se po prvi put održava u Sportskoj hali u Vranju.

Na Sajmu zapošljavanja u Vranju posao za više od 250 ljudi

Na sajmu se predstavlja 22 poslodavca sa ponudom preko 250 radnih mesta iz oblasti tekstilstva, obućarstva, drvno-prerađivačke, mašinske, prehrambene i prerađivačke, elektro industrije, oblasti osiguranja, a u ponudi su i slobodna radna mesta za osobe sa invaliditetom.

Otvarajući sajam gradonačelnik Milenković rekao je da grad Vranje sprovodi proaktivnu politiku zapošljavanja u našoj lokalnoj zajednici, kroz saradnju sa brojnim partnerima, među kojima je jedan od najvažnijih, upravo, Nacionalna služba za zapošljavanje. „Statistički podaci iz marta meseca pokazuju da se na evidenciji NZS filijale u Vranju, nalazi 6.581 lice, što je znatno smanjenje u odnosu na 2017. godinu i najmanji broj u istoriji vranjske filijale.“, istakao je gradonačelnik i dodao najnoviji podatak da je zabeleženo otvaranje i većeg broja privrednih društava na kraju 2017. godine.

Zoran Martinović izrazio je uverenje da je sajam ovog tipa prava prilika da se pokaže partnerstvo svih aktera na tržištu rada. „Na nivou cele Srbije došlo je do značajnog smanjenja broja nezaposlenih lica u odnosu na isti period prethodne godine, i to za 10 %. Kada je reč o Vranju procenat iznosi 17%“, istakao je Martinović, i izrazio zahvalnost gradu Vranju na dugogodišnjoj podršci. Darko Filipović, naglasio je da bez podrške svih poslodavaca na teritoriji grada i lokalne samouprave ne bi bilo moguće smanjiti nivo nezaposlenosti u Vranju. Nakon otvaranja gradonačelnik Milenković je sa saradnicima obišao sve štandove poslodavaca i razgovarao o mogućnostima koje pružaju nezaposlenim građanima.

Komentara: 0


#   Vranje   NSZ (tržište rada)   radna mesta   Osobe sa invaliditetom   Slobodan Milenković   Zoran Martinović   Grad Vranje   Sajam zapošljavanja
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}