Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Sajmu zapošljavanja potpisan ugovor Grada Niša i NSZ za smanjenje nezaposlenosti

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2023. Južna Srbija Info

Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za smanjenje nezaposlenosti vredan 27,4 miliona dinara. Od tog iznosa Grad Niš finansiraće 14 miliona dinara, a ostatak daje NSZ.

Na Sajmu zapošljavanja potpisan ugovor Grada Niša i NSZ za smanjenje nezaposlenosti

Ugovor je potpisan u Oficirskom domu uoči početka ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja, a u ime Grada Niša potpisnik je bila gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je poručila da je broj nezaposlenih u gradu sada manje od 19 hiljada, a da je cilj da  primenom novih mera i otvaranjem tri fabrike narednih meseci, broj ljudi bez posla bude manji od 15 hiljada. Zahvaljujući novom zapošljavanju u gradskom budžetu koji se najviše puni iz poreza na zarade, sada je milijardu dinara više nego u prvih pet meseci 2022. kaže Sotirovski.

Direktor NSZ Zoran Martinović, kao drugi potpisnik ugovora, rekao je da će narednih dana takvi sporazumi biti potpisani u svim opštinama koje su udružile sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i da su u tom partnerstvu lokalne samouprave izdvojile 350 miliona dinara, a NSZ 411 miliona dinara.

Martinović je dodao da bi posle primene mera broj nezaposlenih trebalo da bude smanjen za 25.000.

Posle potpisivanja ugovora ugovarači su obišli Sajam zapošljavanja gde su se upoznali da je na njemu ove godine prisutno 48 poslodavaca, ili 17 više nego 2022. i da su oni ponudili 2180 slobodnih radnih mesta ili 1200 više nego godinu dana ranije.


#   Niš   Dragana Sotirovski   NSZ (tržište rada)   Zoran Martinović   Sajam zapošljavanja
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima