Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručeno novih 49 ugovora o samozapošljavanju u Nišu - smanjenjena nezaposlenost za 21,6 odsto

rssBookmark and Share

Niš 01.07.2022. Južna Srbija Info

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić uručila je danas 49 novih ugovora o samozapošljavanju u Nišu, koji predstavljaju jednu od mera aktivne politike zapošljavanja.

Uručeno novih 49 ugovora o samozapošljavanju u Nišu - smanjenjena nezaposlenost za 21,6 odsto

Kisić je tom prilikom izrazila uverenje da će svi korisnici ovaj podsticaj iskoristiti na najbolji način, razviti svoje biznise i biti u prilici da uskoro i sami zapošljavaju druge ljude.

Ona je ukazala na to da ovaj podsticaj predstavlja veoma dobar način da se ljudima pruži šansa da rade i zarađuju, što je i jedan od ciljeva Vlade, navodeći da su podaci sa evidencije NSZ-a za Filijalu Niš odlični.

Do 31. maja 2022. godine u Filijali Niš evidentirano je smanjenje nezaposlenosti za 21,6 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok je za sam grad Niš evidentirano smanjenje stope nezaposlenosti za 22,9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, precizirala je ministarka.

Prema njenim rečima, ove godine je za mere aktivne politike zapošljavanja u Nišu resorno ministarstvo opredelilo 14,5 miliona dinara, dok je sam grad izdvojio 21 milion dinara.

Ovo pokazuje ne samo spremnost, već i uspeh grada Ništa da izdvoji sredstva za zapošljavanje. Nadam se da će ovakve dobre rezultate imati i drugi gradovi u zemlji, poručila je Kisić.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović istakao je da je do sada, na nivou cele države, zaključeno 2.500 ugovora o samozapošljavanju, kao i da je do kraja godine u planu da ih bude približno 4.000.

Martinović je istakao da je pored navedenih 49 lica u Nišu još približno 190 lica uključeno u program samozapošljavanja, za koji je interesovanje građana najveće.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska čestitala je svima koji su dobili sredstva za samozapošljavanje i poručila da će Niš, uz podršku NSZ-a, nastaviti da podržava sve one koji imaju dobre biznis ideje.

Nakon uručenja ugovora, ministarka je posetila vlasnicu „Slatkog podruma Konatarević“ iz Niša Milenu Konatarević Miljković, koja se bavi proizvodnjom kolača, torti i peciva, a koja je subvenciju za samozapošljavanje dobila prošle godine i posle kratkog vremena razvila sopstveni biznis.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Zoran Martinović   Ministarstvo rada   samozapošljavanje   Darija Kisić Tepavčević
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima