Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu uručeno 70 ugovora za samozapošljavanje

rssBookmark and Share

Niš 08.10.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević uručile su 70 ugovora za samozapošljavanje nezaposlenih koji su imali ideju, bili hrabri i odvažni da započnu sopstveni biznis.

U Nišu uručeno 70 ugovora za samozapošljavanje

Gradonačelnica Niša zahvalila je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na pomoći i podršci Nišu da smanji broj nezaposlenih.

Ona je čestitala korisnicima podsticajnih sredstava i poželela im uspešan rad, da u narednim mesecima i godinama zaposle još sugrađana koji su bez posla.

Kisić Tepavčević je navela da su Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine izdvojili 55,8 miliona dinara za sprovođenje pet mera aktivne politike zapošljavanja u gradu i istakla da je Grad Niš primer dobre prakse kada su u pitanju politika zapošljavanja i poboljšanje uslova života i rada građana.

Prema njenim rečima, u Nišavskom okrugu od početka godine zaposleno je 14.534 ljudi što je za 14,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor NSZ Zoran Martinović je naveo da je do sada  u Srbiji dodeljeno više od 3.000 subvencija za samozapošljavanje i da veruje da će do kraja godine biti dodeljeno oko 4.000 subvencija.

Gradonačelnica Niša je o aktivnim merama politike sa ministarskom Darijom Kisić Tepavčević razgovarala i prilikom susreta u Gradskoj kući upoznavši je sa naporima Grada Niša u zapošljavanju osoba starijih od 50 godina koji teže pronalaze posao.

Trnutno je na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Nišu 23.350 nezaposlenih.

Cilj je da, koristeći povoljno poslovno okruženje koje Niš ima i uz aktivne mere politike zapošljavanja države, broj nezaposlenih u Nišu bude manji od 20.000 ljudi, saglasile su se gradonačelnica Niša i ministarka.

U razgovorima u Gradskoj kući učestvovali su gradski većnik Vladislav Marjanović, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević, direktor NSZ Zoran Martinović, kao i rukovodstvo NSZ – Filijale u Nišu.

Dragana Sotirovski i Darija Kisić Tepavčević sa saradnicima posetile su kompaniju “Tehno i oprema inženjering Niš”, koja se bavi proizvodnjom opreme, projektovanjem i konsaltingom u ugostiteljstvu, a sa kojom NSZ poslednjih nekoliko godina ostvaruje dobru saradnju.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   ugostiteljstvo   preduzetništvo   Zoran Martinović   Ministarstvo rada   samozapošljavanje   Darija Kisić Tepavčević
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima