Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу уручено 70 уговора за самозапошљавање

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић уручиле су 70 уговора за самозапошљавање незапослених који су имали идеју, били храбри и одважни да започну сопствени бизнис.

У Нишу уручено 70 уговора за самозапошљавање

Градоначелница Ниша захвалила је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националној служби за запошљавање на помоћи и подршци Нишу да смањи број незапослених.

Она је честитала корисницима подстицајних средстава и пожелела им успешан рад, да у наредним месецима и годинама запосле још суграђана који су без посла.

Кисић Тепавчевић је навела да су Ниш и Национална служба за запошљавање ове године издвојили 55,8 милиона динара за спровођење пет мера активне политике запошљавања у граду и истакла да је Град Ниш пример добре праксе када су у питању политика запошљавања и побољшање услова живота и рада грађана.

Према њеним речима, у Нишавском округу од почетка године запослено је 14.534 људи што је за 14,5 одсто више у односу на исти период прошле године.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић је навео да је до сада  у Србији додељено више од 3.000 субвенција за самозапошљавање и да верује да ће до краја године бити додељено око 4.000 субвенција.

Градоначелница Ниша је о активним мерама политике са министарском Даријом Кисић Тепавчевић разговарала и приликом сусрета у Градској кући упознавши је са напорима Града Ниша у запошљавању особа старијих од 50 година који теже проналазе посао.

Трнутно је на евиденцији Националне службе запошљавања у Нишу 23.350 незапослених.

Циљ је да, користећи повољно пословно окружење које Ниш има и уз активне мере политике запошљавања државе, број незапослених у Нишу буде мањи од 20.000 људи, сагласиле су се градоначелница Ниша и министарка.

У разговорима у Градској кући учествовали су градски већник Владислав Марјановић, директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић, директор НСЗ Зоран Мартиновић, као и руководство НСЗ – Филијале у Нишу.

Драгана Сотировски и Дарија Кисић Тепавчевић са сарадницима посетиле су компанију “Техно и опрема инжењеринг Ниш”, која се бави производњом опреме, пројектовањем и консалтингом у угоститељству, а са којом НСЗ последњих неколико година остварује добру сарадњу.


#   Ниш   Драгана Сотировски   угоститељство   предузетништво   Зоран Мартиновић   Министарство рада   самозапошљавање   Дарија Кисић Тепавчевић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима