Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након бурних реакција предузетника, у Нишу смањене таксе за рекламу

rssBookmark and Share

Ниш 18.08.2019. Јужна Србија Инфо

Градско веће у Нишу усвојило је одлуку о оглашавању продавница и угоститељских објеката на територији града, којом се накнаде за рекламе смањују и до 20 пута, након реакције предузетника, уз појашњење да Град овом одлуком жели да створи бољи пословну атмосферу и смањи оптерећење привредника.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Град је ове накнаде смањио за 95% и сада ће се максимално плаћати 5 динара дневно по квадратном метру.

Подсетимо, према предходној одлуци, донесеној крајем јануара, за сваку рекламу која се налази на приватном објекту, радњи, салону, прво би требало да се уради пројекат и то код лиценцираног пројектанта, а то кошта од 70 до 150 евра, а потом би се према плану, рекламе наплаћивале на дневном нивоу и то 20 динара за м2 , а мали привредник који има промет преко 100 милиона, чак 50 динара по м2, на годишњем нивоу.

"Ово би био велики намет за мале привреднике", каже Сретен Докић, председник Уније занатлија и предузетника регион Јужна Србија и додаје, ако узмемо у обзир да многи плаћају зауп пословног простора у просеку око 70 евра, и према чистој рачуници, трошак за рекламе би износио исто толико?!

"Ми бројимо око 8.000 чланова и након прве вести, занатлије и привредници су почели да скидају рекламе, јер поред осталих, једноставно не би могли да поднесу овакав трошак", објашњава Докић.

"Нова одлука је добра и сви чланови УЗП-а је позрдављају. 

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   таксе   продавнице   предузетништво   угоститељски објекат   Срећко Докић   рекламе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима