Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Докић: Мудра одлука градских власти да се суспендује наплата реклама

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2019. Јужна Србија Инфо

Одлука да се на територији града Ниша свака реклама видљива са јавне-градске површине наплаћује на дневном нивоу, је за сада суспендована. Та вест, је највише обрадовала предузетнике и занатлије, односно мале привреднике.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Подсетимо, према првој одлуци, донесеној крајем јануара, за сваку рекламу која се налази на приватном објекту, радњи, салону, прво би требало да се уради пројекат и то код лиценцираног пројектанта, а то кошта од 70 до 150 евра, а потом би се према плану, рекламе наплаћивале на дневном нивоу и то 20 динара за м2 , а мали привредник који има промет преко 100 милиона, чак 50 динара по м2, на годишњем нивоу.

"Ово би био велики намет за мале привреднике", каже Сретен Докић, председник Уније занатлија и предузетника регион Јужна Србија и додаје, ако узмемо у обзир да многи плаћају зауп пословног простора у просеку око 70 евра, и према чистој рачуници, трошак за рекламе би износио исто толико?!

"Ми бројимо око 8.000 чланова и након прве вести, занатлије и привредници су почели да скидају рекламе, јер поред осталих, једноставно не би могли да поднесу овакав трошак", објашњава Докић.

"Суспензија ове одлуке је добра и сви чланови УЗП-а је позрдављају. Свакако треба размислити и наћи начин који би задовољио обе стране, да нико не буде оштећен, ни Град, ни мали привредници", додаје Докић.

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија регион   наплата   таксе   привредници   занатлије   Унија занатлија   Срећко Докић   рекламе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима