Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НКД о аеродрому Ниш - од најбољег у Европи до губиташа за свега 6 месеци

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2019.

Национална коалиција за децентрализацију је најавила да аеродром у Нишу послује са губицима, а сада тврде да имају и доказе за то.

НКД о аеродрому Ниш - од најбољег у Европи до губиташа за свега 6 месеци

Решење Владе Републике Србије, објављено у Службеном гласнику 9. августа 2019. (стр. 210), потврђује наводе Националне коалиције за децентрализацију о лошем финансијском стању Аеродрома Ниш током 2018. године.

- Када је НКД објавио да аеродром ,,Константин Велики’’ послује са губитком у 2018. години, Министарство саобраћаја и директор нишког аеродрома су тврдили да је НКД “злонамеран и да износи нетачне податке”. Влада Србије, међутим, још једном потврђује да је НКД био у праву –  овај пут кроз Одлуку о покрићу губитака Аеродрома Ниш, стоји у саопштењу ове организације.

Претходно руководство је напустило Аеродром који је у том тренутку бележило добит по званичним извештајима самог аеродрома (август 2018. године). Нови власник и ново руководство успели су да за само шест месеци направе милионске губитке, тврде у НКД.

 - Очекујемо ускоро и прве податке о ефектима увођења летова компаније "Air Serbia" из Ниша, додају из Националне коалиције за децентрализацију.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Влада Републике Србије   Ер Србија   аеродром Константин Велики   Национална коалиција за децентрализацију
@Vlada_SR @airserbia @NisAirport @decentralizuj @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима