Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

NKD o aerodromu Niš - od najboljeg u Evropi do gubitaša za svega 6 meseci

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2019.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju je najavila da aerodrom u Nišu posluje sa gubicima, a sada tvrde da imaju i dokaze za to.

NKD o aerodromu Niš - od najboljeg u Evropi do gubitaša za svega 6 meseci

Rešenje Vlade Republike Srbije, objavljeno u Službenom glasniku 9. avgusta 2019. (str. 210), potvrđuje navode Nacionalne koalicije za decentralizaciju o lošem finansijskom stanju Aerodroma Niš tokom 2018. godine.

- Kada je NKD objavio da aerodrom ,,Konstantin Veliki’’ posluje sa gubitkom u 2018. godini, Ministarstvo saobraćaja i direktor niškog aerodroma su tvrdili da je NKD “zlonameran i da iznosi netačne podatke”. Vlada Srbije, međutim, još jednom potvrđuje da je NKD bio u pravu –  ovaj put kroz Odluku o pokriću gubitaka Aerodroma Niš, stoji u saopštenju ove organizacije.

Prethodno rukovodstvo je napustilo Aerodrom koji je u tom trenutku beležilo dobit po zvaničnim izveštajima samog aerodroma (avgust 2018. godine). Novi vlasnik i novo rukovodstvo uspeli su da za samo šest meseci naprave milionske gubitke, tvrde u NKD.

 - Očekujemo uskoro i prve podatke o efektima uvođenja letova kompanije "Air Serbia" iz Niša, dodaju iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

 

Komentara: 0


#   Niš   Vlada Republike Srbije   Er Srbija   aerodrom Konstantin Veliki   Nacionalna koalicija za decentralizaciju
@Vlada_SR @airserbia @NisAirport @decentralizuj @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima