Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова могућност избора прикључка на грејање - лакши и јефтинији избор за инвеститоре

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2020. Јужна Србија Инфо

‘’Градска топлана’’, поднела је иницијативу за промену правилника са циљем да учинимо још пријемчивији инвеститорима прикључење на дистрибутивни систем Градске топлане", изјавио је данас Предраг Милачић. директор тог нишког јавног предузећа.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

"Овим правилником се утврђује накнада за прикључак на топловодну мрежу у висини стварних трошкова прикључка, нема никаквих других административних увећавања осим физичке израде прикључка. А други уступак инвеститорима је да им се омогућава да део радова изврше сами, ако им је то јефтиније и самим тим додатно снижавамо трошкове’’, објаснио је Милачић.

Градска топлана, од 2013. године од када је на снази наплата по потрошњи, прикључила је више квадрата него што се искључило. 

‘’Нови правилник, на основу којег ћемо одредити нове цене за прикључак омогућиће да што већи број инвеститора, уколико се налазе у зони топлификације уопште не размишља да ли ће се прикључити на мрежу или не.

На овај начин  омогућићемо новим корисницима, пре свега у индивидуалним домаћинствима да се лакше определе да се прикључе на топловодну мрежу и замене свој постојећи начин грејања. Имамо иницијативу двадесетак власника кућа из улице Јелке Радуловић у Дуваништу који се желе да се прикључе на дистрибутивни систем, где ће бити потребно да град изгради у једном делу улице инфраструктурни топловод’’, додаје Милачић.

У ‘’Градској топлани’’ су одређена три типска прикључка на топловод, а цене ће сада бити ниже за 32 до 50 одсто. Прикључак на краћи топловод са 688.000 динара износиће 469.000 динара, топловод средње дужине са 3.265.000  иде на  2.015.000 динара и најдужи са 6.259.000 на 3.130.000 динара.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Градска топлана ЈКП   цене   даљинско грејање   Предраг Милачић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима