Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Oбилазак ноћних радова у Грделичкој клисури (видео)

rssBookmark and Share

Владичин Хан 05.07.2017.

Потпредседница Владе Србије, Зорана Михајловић, обишла је вечерас радове на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру, једином градилишту где се ради и ноћу, и поручила свим другим извођачима и подизвођачима да се, следећи овај пример, организују и раде дуже, јер ће им добре референце помоћи да добијају и друге велике послове који ће се у Србији радити.

Oбилазак ноћних радова у Грделичкој клисури (видео)

“Вечерас смо дошли да покажемо како изгледа најтеже градилиште у Европи. Ово је једино градилиште на Коридору 10 где се ради ноћу, од 4.00 ујутру до 24 сата. А оно што је за нас важно јесте да завршавамо овај путни правац”, рекла је Михајловићева која је радове обишла у пратњи два в.д. директора “Коридора Србије” Зорана Бабића и “Путева Србије” Зорана Дробњака.

Михајловићева је захвалила радницима и компанији Азви, који су схватили колико је важано да се све заврши на Коридору 10, додајући да од овог градилишта практично зависи све даље.

“Идемо корак по корак, Грделица је тешка, и зато је важно да се ради колико год је могуће и колико временски услови дозвољавају”, рекла је Михајлловићева која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Вредност инвестиције у Грделичкој клисури је 280 милиона евра, подсетила је она, и указала да је то не само најтеже градилиште у Србији, веч је и најзанимљивије за инжењере који то из Србије и из Европе гледају.

Потпредседница Владе је апеловала на све власнике и директоре компанија, извођаче и подизвођаче, да следе овај пример, да убрзају радове и продуже радно време колико је могуће, како би добијали и друге важне послове у Србији.

“Ово није апел радницима, јер су они увек ту и раде оно што им кажу шефови, али је апел свим власницима, директорима компанија, извођачима, подизвођачима, не само на Коридору 10 него и на Коридору 11, затим онима који раде на рехабилитацији путева - грађевинска је сезона, покушајте да се организујете да радите дуже од 15.00 или 16.00 часова. Радите више, јер је ово пример да је то могуће. Држава је створила услове да може да се ради, новца има довољно, пројекти су завршени, па и од извођача очекујемо завршетак радова. Уколико то не буде у року, постоје негативне референце, дакле нећете моћи да радите све оне велике друге послове, које ће Србија још добијати”, поручила је потпредседница Михајловић.

В.д. директор “Коридора Србије” Зоран Бабић објаснио је да од квалитета на усеку који је вечерас, заједно са потпредседницом Михајловић обишао, зависе и радови на целој деоници дугој 6,1 км од Грделице до Тунела Предејане.

“Зато смо се са Азвијем договорили да продуже радно време, и то су и учинили па сада раде од 04.00 до 24.00 часа. Зато сам сада много већи оптимиста”, рекао је Бабић.

video...

Коментара: 0


#   Владичин Хан   ауто-пут   Зорана Михајловић   Предејане   Грделичка клисура   инвестиције   временски услови   Грделица   радови   седница Владе   Зоран Бабић   24 сата   радно време
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима