Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коридор 10: Од Лесковца до Солуна за четири сата

rssBookmark and Share

Лесковац 07.12.2018.

Министарство саобраћаја организује "сафари" па су новинари имали прилику да се "провозају" деоницом ауто-пута кроз Грделичку клисуру

Коридор 10: Од Лесковца до Солуна за четири сата

Кад нови пут буде званично отворен, сви путници сигурно ће уживати у безбеднијој и комфорнијој вожњи, а многе ће обрадовати и чињеница да ће за путовање од Лесковца до Солуна убудуће бити потребно само четири сата.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је највећи део ауто-пута кроз Грделичку клисуру завршен и да је најважније да све буде сигурно и безбедно како би пут био пуштен у саобраћај.

Михајловићева је заједно са медијима, у “новинарском сафарију кроз Грделичку клисуру”, обишла читаву трасу ауто-пута од 26,3 километра, где су новинари на потезу од Грделице до Владичиног Хана имали прилике да виде комплетну деоницу: од радова на косини 2, тунеле Предејане и Манајле, мостова Врла и Џемин До, Моминог камена, до петљи Предејане и Владичин Хан.

“Ви сте први возачи који су прошли ауто-путем кроз Грделичку клисуру, чију изградњу завршавамо. Желела сам да дођете и сами видите шта је све урађено, да видите шта су све наши радиници овде урадили и како су се борили са природом да би изградили овај ауто-пут. И желим да пренесете своје утиске грађанима Србије како све ово изгледа, да им ви испричате како сте доживели све ово, јер ви ћете сутра да се возите овим ауто-путем”, рекла је Михајловићева новинарима после обиласка.

Она је истакла да прошле године није било ниједног метра асфалта у Грделичкој клисури, а до 2014. градња на овом делу Коридора није ни започета. Од укупно 26,3 километра, данас је под асфалтом 24,5 километара.

“Данас имамо још неколико критичних тачака на којима се заиста даноноћно ради како би безбедан и модеран ауто-пут што пре био пуштен у саобраћај. Зато желим да захвалим свима вама што смо заједно прошли овом трасом”, рекла је Михајловићева.

Она је нагласила да се током седмице коју је провела у Грделичкој клисури уверила да се ради даноноћно и да сви извођачи дају све од себе да се посао заврши.

“Најважније је да ауто-пут буде безбедан и док се у то не уверимо нећемо га пустити у саобраћај. Извођачима поручујем да то што се сутра наш тим Министарства враћа за Београд не значи да се врло брзо нећемо видети поново. Нема опуштања, видимо се убрзо! Доћи ћу поново да проверим како се ради, тако да нема довиђења, већ видимо се”, додала је Михајловићева.

В. д. директора „Коридора Србије“ Зоран Бабић рекао је да је пре две године Грделичка клисура била природна лепота, а да је данас краси модеран ауто-пут, са мостовима, две петље, два тунела.

“Ушли смо у последњих 1,5 одсто свих радова и томе смо потпуно посвећени”, рекао је Бабић.

Отварање ауто-пута кроз Грделичку клисуру очекује цела Србија, а прилику да се пре свих провоза новом деоницом, имао је репортер Прве ТВ Братислав Илић који је попричао са портпаролком Коридора Србије Биљаном Пантовић.

Прва ТВ на ауто-путу кроз Грделичку клисуру

Коментара: 1


#   Лесковац   Београд   Владичин Хан   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   Предејане   Грделичка клисура   Јужна Србија Инфо   коридор 10   седница Владе   Зоран Бабић   Братислав Илић   Прва ТВ
@juznasrbija @PrvaSrpskaTV @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Jovan, 12.12.2018.:
    Ajde i to cudo da vidimo


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима