Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koridor 10: Od Leskovca do Soluna za četiri sata

rssBookmark and Share

Leskovac 07.12.2018.

Ministarstvo saobraćaja organizuje "safari" pa su novinari imali priliku da se "provozaju" deonicom auto-puta kroz Grdeličku klisuru

Koridor 10: Od Leskovca do Soluna za četiri sata

Kad novi put bude zvanično otvoren, svi putnici sigurno će uživati u bezbednijoj i komfornijoj vožnji, a mnoge će obradovati i činjenica da će za putovanje od Leskovca do Soluna ubuduće biti potrebno samo četiri sata.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen i da je najvažnije da sve bude sigurno i bezbedno kako bi put bio pušten u saobraćaj.

Mihajlovićeva je zajedno sa medijima, u “novinarskom safariju kroz Grdeličku klisuru”, obišla čitavu trasu auto-puta od 26,3 kilometra, gde su novinari na potezu od Grdelice do Vladičinog Hana imali prilike da vide kompletnu deonicu: od radova na kosini 2, tunele Predejane i Manajle, mostova Vrla i Džemin Do, Mominog kamena, do petlji Predejane i Vladičin Han.

“Vi ste prvi vozači koji su prošli auto-putem kroz Grdeličku klisuru, čiju izgradnju završavamo. Želela sam da dođete i sami vidite šta je sve urađeno, da vidite šta su sve naši radinici ovde uradili i kako su se borili sa prirodom da bi izgradili ovaj auto-put. I želim da prenesete svoje utiske građanima Srbije kako sve ovo izgleda, da im vi ispričate kako ste doživeli sve ovo, jer vi ćete sutra da se vozite ovim auto-putem”, rekla je Mihajlovićeva novinarima posle obilaska.

Ona je istakla da prošle godine nije bilo nijednog metra asfalta u Grdeličkoj klisuri, a do 2014. gradnja na ovom delu Koridora nije ni započeta. Od ukupno 26,3 kilometra, danas je pod asfaltom 24,5 kilometara.

“Danas imamo još nekoliko kritičnih tačaka na kojima se zaista danonoćno radi kako bi bezbedan i moderan auto-put što pre bio pušten u saobraćaj. Zato želim da zahvalim svima vama što smo zajedno prošli ovom trasom”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da se tokom sedmice koju je provela u Grdeličkoj klisuri uverila da se radi danonoćno i da svi izvođači daju sve od sebe da se posao završi.

“Najvažnije je da auto-put bude bezbedan i dok se u to ne uverimo nećemo ga pustiti u saobraćaj. Izvođačima poručujem da to što se sutra naš tim Ministarstva vraća za Beograd ne znači da se vrlo brzo nećemo videti ponovo. Nema opuštanja, vidimo se ubrzo! Doći ću ponovo da proverim kako se radi, tako da nema doviđenja, već vidimo se”, dodala je Mihajlovićeva.

V. d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić rekao je da je pre dve godine Grdelička klisura bila prirodna lepota, a da je danas krasi moderan auto-put, sa mostovima, dve petlje, dva tunela.

“Ušli smo u poslednjih 1,5 odsto svih radova i tome smo potpuno posvećeni”, rekao je Babić.

Otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru očekuje cela Srbija, a priliku da se pre svih provoza novom deonicom, imao je reporter Prve TV Bratislav Ilić koji je popričao sa portparolkom Koridora Srbije Biljanom Pantović.

Prva TV na auto-putu kroz Grdeličku klisuru

Komentara: 1


#   Leskovac   Beograd   Vladičin Han   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Predejane   Grdelička klisura   Južna Srbija Info   koridor 10   sednica Vlade   Zoran Babić   Bratislav Ilić   Prva TV
@juznasrbija @PrvaSrpskaTV @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Jovan, 12.12.2018.:
    Ajde i to cudo da vidimo


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima