Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović: Auto-put kroz Grdelicu gotov pre početka leta

rssBookmark and Share

Vladičin Han 09.04.2019. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas finalne radove na najdužem tunelu u Srbiji, Manajle, na auto-putu na Koridoru 10, kao i kosinu 2 na trasi ovog auto-puta kroz Grdeličku klisuru, i tom prilikom izjavila da je auto-put skoro gotov i da će pre početka leta biti pušten u saobraćaj.

Mihajlović: Auto-put kroz Grdelicu gotov pre početka leta

Srećna sam, jer danas sve izgleda mnogo bolje nego pre par meseci kada sam bila ovde. Završavamo radove u tunelu, Grdelička klisura je u potpunosti asfaltirana i očekujem da ovom trasom prvi automobili prođu pre letnje sezone. Bezbednost je na prvom mestu, kada „Koridori Srbije“ odobre, otvorićemo auto-put”, rekla je ona. 

Mihajlovićeva je podsetila da 2012. ovde nije bilo radova, te da je 2014. godine država pokrenula izgradnju najtežeg gradilišta u Evropi. 

“Do leta puštamo u saobraćaj ceo Koridor 10, kao i 102 km na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine i krećemo u izgradnju novih pet auto-puteva. Počinje izgradnja deonice Preljina-Požega, auto-puta ka Bosni i Hercegovini na deonici Sremska Rača-Kuzmin, kao i izgradnja Moravskog koridora. A potom, u 3. i 4. kvartalu, i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i Niš-Pločnik”, izjavila je ona. 

Aleksandar Senić iz „Koridora Srbije“ rekao je da se na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru radi na samo još tri tačke - galeriji na kosini 2, kao i opremanju tunela Predejane i Manajle. 

“Do kraja aprila završićemo sve kad su građevinski radovi na trasi u pitanju i auto-put će biti spreman za puštanje u saobraćaj”, rekao je Senić. 

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, izjavio je da će sve trafo-stanice i rasveta na tunelima, petljama i naplatnim stanicama biti spremni za puštanje onda kada od „Koridora Srbije“ dobiju znak da je auto-put spreman za saobraćaj. 

“Svi standardi za elektroinstalacije su ispoštovani i završni radovi teku po planu”, rekao je on. 

Komentara: 1


#   Vladičin Han   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Predejane   Grdelička klisura   Grdelica   koridor 10   Koridori Srbije   Milorad Grčić   Manajle   elektroinstalacije
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alejandro del Hierro, 09.04.2019.:
    Koliko to rokova ima?

    "Obećanje izvođača radova je da će do 20. aprila biti završeni svi radovi na Galeriji na Kosini 2, koja će samim tim biti spremna za puštanje u saobraćaj. Očekivani rok za završetak radova na elektomašinskom opremanju tunela je kraj aprila, iako je ugovoreni rok 17. maj."


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima