Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Ауто-пут кроз Грделицу готов пре почетка лета

rssBookmark and Share

Владичин Хан 09.04.2019. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас финалне радове на најдужем тунелу у Србији, Манајле, на ауто-путу на Коридору 10, као и косину 2 на траси овог ауто-пута кроз Грделичку клисуру, и том приликом изјавила да је ауто-пут скоро готов и да ће пре почетка лета бити пуштен у саобраћај.

Михајловић: Ауто-пут кроз Грделицу готов пре почетка лета

Срећна сам, јер данас све изгледа много боље него пре пар месеци када сам била овде. Завршавамо радове у тунелу, Грделичка клисура је у потпуности асфалтирана и очекујем да овом трасом први аутомобили прођу пре летње сезоне. Безбедност је на првом месту, када „Коридори Србије“ одобре, отворићемо ауто-пут”, рекла је она. 

Михајловићева је подсетила да 2012. овде није било радова, те да је 2014. године држава покренула изградњу најтежег градилишта у Европи. 

“До лета пуштамо у саобраћај цео Коридор 10, као и 102 км на Коридору 11 од Обреновца до Прељине и крећемо у изградњу нових пет ауто-путева. Почиње изградња деонице Прељина-Пожега, ауто-пута ка Босни и Херцеговини на деоници Сремска Рача-Кузмин, као и изградња Моравског коридора. А потом, у 3. и 4. кварталу, и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница и Ниш-Плочник”, изјавила је она. 

Александар Сенић из „Коридора Србије“ рекао је да се на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру ради на само још три тачке - галерији на косини 2, као и опремању тунела Предејане и Манајле. 

“До краја априла завршићемо све кад су грађевински радови на траси у питању и ауто-пут ће бити спреман за пуштање у саобраћај”, рекао је Сенић. 

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, изјавио је да ће све трафо-станице и расвета на тунелима, петљама и наплатним станицама бити спремни за пуштање онда када од „Коридора Србије“ добију знак да је ауто-пут спреман за саобраћај. 

“Сви стандарди за електроинсталације су испоштовани и завршни радови теку по плану”, рекао је он. 

Коментара: 1


#   Владичин Хан   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   Предејане   Грделичка клисура   Грделица   коридор 10   Коридори Србије   Милорад Грчић   Манајле   електроинсталације
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alejandro del Hierro, 09.04.2019.:
    Koliko to rokova ima?

    "Обећање извођача радова је да ће до 20. априла бити завршени сви радови на Галерији на Косини 2, која ће самим тим бити спремна за пуштање у саобраћај. Очекивани рок за завршетак радова на електомашинском опремању тунела је крај априла, иако је уговорени рок 17. мај."


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима