Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Koridor 10 završen, savladana i Grdelica, svečano otvaranje za desetak dana

rssBookmark and Share

Predejane 08.05.2019. Južna Srbija Info

„Grdelička klisura potpuno je savladana, južni krak Koridora 10 ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj kompletno je gotov i u zavisnosti od vremenskih uslova u narednih desetak dana biće svečano otvoren za saobraćaj“, izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva: Koridor 10 završen, savladana i Grdelica, svečano otvaranje za desetak dana

Ona je za jutarnji program TV Prve uživo iz svog kabineta izjavila da se na Koridor 10 čekalo najmanje 30 godina, da je auto-put sada završen i da se najviše vodilo računa o bezbednosti saobraćaja.

„U pitanju je najteže gradilište u Evropi, na deonici od 26,3 km imamo 33 mosta, među njima i najviši most Vrla, kao i dva najduža tunela Predejane i Manajle. Veliki posao je odrađen, izmeštali smo magistralni put, sklonili 600.000 kubika kamena, iza nas su veoma teški zahvati i ogroman rad i ponosna sam na sve radnike koji su učestvovali u izgradnji Koridora 10. Više neće biti silaska s auto-puta na magistralni put, što će uticati na bezbednost u saobraćaju, što nam je na prvom mestu“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da Srbija želi da svečanom ceremonijom obeleži otvaranje auto-puta, te da će pozvati sve kompanije koje su učestvovale u izgradnji, kao i sve partnere i okolne države.

Potpredsednica Vlade dodala je i da Srbija ove godine kreće u izgradnju tri nova auto-puta, od Preljine do Požege, na deonici Sremska Rača – Kuzmin, kao i izgradnju Moravskog koridora.

„Pored toga, do leta ćemo pustiti u saobraćaj i istočni krak Koridora 10, ka Bugarskoj, kao i deonicu Koridora 11 od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 km. Do decembra će biti gotova i deonica od Surčina do Obrenovca, a krećemo u izgradnju i auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica“, zaključila je Mihajlovićeva.

Komentara: 0


#   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Predejane   Grdelička klisura   Grdelica   koridor 10   sednica Vlade   Jutarnji program
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima