Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање четврте фабрике "Јура" Лесковцу?!

rssBookmark and Share

Лесковац 17.04.2018. Јужна Србија Инфо

Његова екселенција, амбасадор Републике Кореје у Србији, господин Деђонг Ју, данас је са сарадницима, дипломатом Санг Хун Чоом и представником трговинског одељења КОТРА, Михаилом Павловићем, боравио у Лесковцу.

Отварање четврте фабрике "Јура" Лесковцу?!

За амбасадора и сараднике приређен је пријем у кабинету градоначелника Лесковца Горана Цветановића.

На састанку су поред градоначелника присуствовали заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић, начелник Градске управе Милош Цветановић, шеф одељења за финансије Далибор Тричковић, шеф одељења за друштвене делатности и локални развој Бојан Тојага, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Миленко Миленковић, помоћник директора Опште болнице Лесковац, др Александар Станковић, директор Дома здравља Лесковац, др Славиша Божић, директорка гимназије Драгана Цветановић, директорка ЗЗЈЗ Лесковац др Алекандра Николић.

На састанку су вођени разговори о добрим односим Републике Кореје и Републике Србије, о добром искуству које компанија „Јура“ има у Србији и Лесковцу, као и о евентуалном проширењу сарадње са Корејом и доласком других инвеститора из ове земље.

Амбасадор Републике Кореје истакао је да Лесковац има добар транзитни положај, као и да је врло задовољан инвестиционим потенцијалима града и обећао да ће их представити компанијама из ове земље.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, на конференцији за новинаре говорио је о састанку који је вођен и нагласио да је са амбасадором разговарао и о евентуалном отварању четврте фабрике „Јуре“ у нашем граду.

„Разговарали смо и о могућностима које Лесковац нуди страним инвеститорима, мада је су они са тим добро упознати захваљујући добром искуству које има „Јура“. Надамо се да ће након данашњег сусрета у Лесковац доћи и друге јужнокорејске компаније.

Поред евентуалног проширења сарадње, данашња посета, значајна је за наш град јер из разговора које смо данас водили можемо научити много од представника земље која је у последњих 50 година доживела спектакуларан привредни раст и израсла у једну од водећих светских економија. Поред пријатељства које негујемо са Корејанцима, сугестије и савети које имају за нас су свакако непроцењиви, јер Кореја је прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва.“ рекао је градоначелник Цветановић захваливши се амбасадору и његовим сарадницима на посети, подршци и будућим плановима. Представницима компаније „Јура“ захвалио се на бројним донацијама које је ова компаниј упутила лесковачким институцијама и чија вредност износи више од 22 милиона динара.

Амбасадор Републике Кореје у Србији Деђонг Ју се захвалио на гостопримству и топлој добродошлици.

„Као што знамо, у Лесковцу имамо великог корејског инвеститора „Јуру“ која планира проширење. Лесковац је некада био велики индустријски центар, а сада ми уз подршку градоначелника мењамо Лесковац на боље и доприносимо његовом напретку. Ми ћемо истражити могућности за даљу сарадњу Лесковца и амбасаде Републике Кореје.“

Након пријема амбасадор и градоначелник су са сарадницима обишли погон компаније „Јура“.

Градоначелник Горан Цветановић уручио је амбасадору Деђонг Јуу слику са мотивима града Лесковца и монографију о Јашуњским манастирима.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Јура   амбасадор   Славиша Божић   Далибор Тричковић   Јужна Кореја   Миленко Миленковић   Јасмина Ранђеловић   Бојан Тојага   привредни раст   Александар Станковић   Милош Цветановић   Деђонг Ју
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима