Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvaranje četvrte fabrike "Jura" Leskovcu?!

rssBookmark and Share

Leskovac 17.04.2018. Južna Srbija Info

Njegova ekselencija, ambasador Republike Koreje u Srbiji, gospodin Deđong Ju, danas je sa saradnicima, diplomatom Sang Hun Čoom i predstavnikom trgovinskog odeljenja KOTRA, Mihailom Pavlovićem, boravio u Leskovcu.

Otvaranje četvrte fabrike "Jura" Leskovcu?!

Za ambasadora i saradnike priređen je prijem u kabinetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Na sastanku su pored gradonačelnika prisustvovali zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, šef odeljenja za finansije Dalibor Tričković, šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Milenko Milenković, pomoćnik direktora Opšte bolnice Leskovac, dr Aleksandar Stanković, direktor Doma zdravlja Leskovac, dr Slaviša Božić, direktorka gimnazije Dragana Cvetanović, direktorka ZZJZ Leskovac dr Alekandra Nikolić.

Na sastanku su vođeni razgovori o dobrim odnosim Republike Koreje i Republike Srbije, o dobrom iskustvu koje kompanija „Jura“ ima u Srbiji i Leskovcu, kao i o eventualnom proširenju saradnje sa Korejom i dolaskom drugih investitora iz ove zemlje.

Ambasador Republike Koreje istakao je da Leskovac ima dobar tranzitni položaj, kao i da je vrlo zadovoljan investicionim potencijalima grada i obećao da će ih predstaviti kompanijama iz ove zemlje.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, na konferenciji za novinare govorio je o sastanku koji je vođen i naglasio da je sa ambasadorom razgovarao i o eventualnom otvaranju četvrte fabrike „Jure“ u našem gradu.

„Razgovarali smo i o mogućnostima koje Leskovac nudi stranim investitorima, mada je su oni sa tim dobro upoznati zahvaljujući dobrom iskustvu koje ima „Jura“. Nadamo se da će nakon današnjeg susreta u Leskovac doći i druge južnokorejske kompanije.

Pored eventualnog proširenja saradnje, današnja poseta, značajna je za naš grad jer iz razgovora koje smo danas vodili možemo naučiti mnogo od predstavnika zemlje koja je u poslednjih 50 godina doživela spektakularan privredni rast i izrasla u jednu od vodećih svetskih ekonomija. Pored prijateljstva koje negujemo sa Korejancima, sugestije i saveti koje imaju za nas su svakako neprocenjivi, jer Koreja je pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva.“ rekao je gradonačelnik Cvetanović zahvalivši se ambasadoru i njegovim saradnicima na poseti, podršci i budućim planovima. Predstavnicima kompanije „Jura“ zahvalio se na brojnim donacijama koje je ova kompanij uputila leskovačkim institucijama i čija vrednost iznosi više od 22 miliona dinara.

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Deđong Ju se zahvalio na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici.

„Kao što znamo, u Leskovcu imamo velikog korejskog investitora „Juru“ koja planira proširenje. Leskovac je nekada bio veliki industrijski centar, a sada mi uz podršku gradonačelnika menjamo Leskovac na bolje i doprinosimo njegovom napretku. Mi ćemo istražiti mogućnosti za dalju saradnju Leskovca i ambasade Republike Koreje.“

Nakon prijema ambasador i gradonačelnik su sa saradnicima obišli pogon kompanije „Jura“.

Gradonačelnik Goran Cvetanović uručio je ambasadoru Deđong Juu sliku sa motivima grada Leskovca i monografiju o Jašunjskim manastirima.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Jura   ambasador   Slaviša Božić   Dalibor Tričković   Južna Koreja   Milenko Milenković   Jasmina Ranđelović   Bojan Tojaga   privredni rast   Aleksandar Stanković   Miloš Cvetanović   Deđong Ju
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima