Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади брачни парови у Власотинцу добили средства за бављење пољопривредом

rssBookmark and Share

Власотинце 08.11.2017. Јужна Србија Инфо

У оквиру пројекта „За бољу будућност“, младим брачним паровима и појединцима, старости до 35 година, са територије општине Власотинце, који су прошли на Позиву за коришћење подстицаја у примарној производњи за покретање или проширење производних капацитета у пољопривреди, додељени су уговори.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Шест младих брачних парова добило је средства у појединачном износу од 600.000 до миллион динара, а 12 појединаца добило је између 250.000 и 500.000 динара.  На овај начин укупно је пласирано 11,2 милиона динара.

"Паровима средста за пољопривредуЛокална самоуправа се прикључила мерама популационе Владе Србије, како бисмо омогућили да млади људи остају овде, да имају посао и стварају породице. Ово је један од начина на који општина Власотинце помаже пољопривредна домаћинства. Ове године пласирали смо 10,5 милиона динара у субвенцију путем обезбеђивања садница и уматичених грла стоке, миллион динара за електрификацију поља, од пре неки дан и миллион динара за плаћање камата на кредите које могу да подижу регистрована газдинства, а данас и путем подстицајних средстава за започињање или проширење посла у пољопривреди, са циљем да се увећавају и породице, рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

Циљ пројекта је да се помогне младим људима да побољшају квалитет живота, који је један од неопходних услова за рехабилитацију рађања и родитељства, подвукао је менаџер пројекта Маринко Ђорђевић.

-Посебни циљеви популационе политике усмерени су према родитељима, деци и младима, а индиректно и према послодавцима у друштву. Зато смо у пројекту и предвидели овакве подстицаје – рекао је Ђорђевић.

Један од добитника гранта, Марија Стаменковић бави се производњом раног поврћа.

-Средства добијена по овом пројекту супруг и ја искористићемо за проширење производње и надам се да ћемо повећати наше учешће на тржишту. Очекујем да створимо додатна средства за бољи живот наше деце иИ нас – рекла је Марија.

Пројекат „За бољу будућност“ спроводи општина Власотинце, а финансира Влада Србије преко Кабинета министра задуженог за демографију и популациону политику, кроз доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике. Укупна вредност пројекта је 13,2 милиона динара, а учешће општине износи 15%.

Коментара: 0


#   Власотинце   пољопривреда   председник општине   брачни пар   Зоран Тодоровић   локална самоуправа   подстицај   За бољу будућност пројекат
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима