Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladi bračni parovi u Vlasotincu dobili sredstva za bavljenje poljoprivredom

rssBookmark and Share

Vlasotince 08.11.2017. Južna Srbija Info

U okviru projekta „Za bolju budućnost“, mladim bračnim parovima i pojedincima, starosti do 35 godina, sa teritorije opštine Vlasotince, koji su prošli na Pozivu za korišćenje podsticaja u primarnoj proizvodnji za pokretanje ili proširenje proizvodnih kapaciteta u poljoprivredi, dodeljeni su ugovori.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Šest mladih bračnih parova dobilo je sredstva u pojedinačnom iznosu od 600.000 do million dinara, a 12 pojedinaca dobilo je između 250.000 i 500.000 dinara.  Na ovaj način ukupno je plasirano 11,2 miliona dinara.

"Parovima sredsta za poljoprivreduLokalna samouprava se priključila merama populacione Vlade Srbije, kako bismo omogućili da mladi ljudi ostaju ovde, da imaju posao i stvaraju porodice. Ovo je jedan od načina na koji opština Vlasotince pomaže poljoprivredna domaćinstva. Ove godine plasirali smo 10,5 miliona dinara u subvenciju putem obezbeđivanja sadnica i umatičenih grla stoke, million dinara za elektrifikaciju polja, od pre neki dan i million dinara za plaćanje kamata na kredite koje mogu da podižu registrovana gazdinstva, a danas i putem podsticajnih sredstava za započinjanje ili proširenje posla u poljoprivredi, sa ciljem da se uvećavaju i porodice, rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Cilj projekta je da se pomogne mladim ljudima da poboljšaju kvalitet života, koji je jedan od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva, podvukao je menadžer projekta Marinko Đorđević.

-Posebni ciljevi populacione politike usmereni su prema roditeljima, deci i mladima, a indirektno i prema poslodavcima u društvu. Zato smo u projektu i predvideli ovakve podsticaje – rekao je Đorđević.

Jedan od dobitnika granta, Marija Stamenković bavi se proizvodnjom ranog povrća.

-Sredstva dobijena po ovom projektu suprug i ja iskoristićemo za proširenje proizvodnje i nadam se da ćemo povećati naše učešće na tržištu. Očekujem da stvorimo dodatna sredstva za bolji život naše dece iI nas – rekla je Marija.

Projekat „Za bolju budućnost“ sprovodi opština Vlasotince, a finansira Vlada Srbije preko Kabineta ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kroz dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike. Ukupna vrednost projekta je 13,2 miliona dinara, a učešće opštine iznosi 15%.

Komentara: 0


#   Vlasotince   poljoprivreda   predsednik opštine   bračni par   Zoran Todorović   lokalna samouprava   podsticaj   Za bolju budućnost projekat
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima