Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasotince – Završen Vinski bal 2014.

rssBookmark and Share

Vlasotince 23.08.2014. Danilo Kocić

Sinoć je u Vlasotincu završen ovogodišnji Vinski bal.

Vlasotince – Završen Vinski bal 2014.

Najlepša devojka Vinskog bala 2014. je Milenica Cvetković iz Bukove Glave kod Vučja, učenica Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu. Prva pratilja je Ana Ivanović iz Vlasotinca, učenica IV godine Vlasotinačke gimnazije, a druga pratilja je Ivana Popović, takođe iz Vlasotinca, učenica I godine gimnazije.

Na sinoć završenom Vinskom balu u Vlasotincu proglašeni su najbolji vinari vlasotinačke opštine u 2014. U kategoriji autohtonih belih vina najbolje je bilo vino Zorana Ćirkovića. Od vrhunskih belih pobedilo je vino Velibora Miloševića.

U kategoriji vrhunskih crvenih vina najbolje je proizveo Zoran Popović, a od autohtonih crvenih najbolje je bilo vino Jovana Pečenkovića. Ove godine takmičilo se 15 vinara sa 27 vrsta vina.

Najbrži u ispijanju špricera, ove godine, bio je Leskovčanin Darko Bogdanović koji je litar ovog pića popio za svega 20 sekundi.

Što se tiče takmičenja za najboljeg vinogradara, ono se ove godine nije održalo zbog malog broja prijavljenih kandidata. Loše vreme poslednjih meseci uticalo je i na loše stanje u vinogradima.

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović uručio je najlepšim devojkama vaučere za novčane nagrade koje dodeljuje lokalna samouprava u iznosu od 30 000, 20 000 i 10 000 dinara. Kompanija Oriflame darivala je pobednice setovima kozmetičkih proizvoda vrednih po 15 000 dinara, a poklone ove kompanije su dobile i ostaleučesnice izbora za mis Vinskog bala. Poslastičara Pet plus i MI elektronik poklonili su prvoplasiranoj tortu.

Zvanični deo programa Vinskog bala završen je vatrometom, a potom su pred nekoliko hiljada Vlasotinčana i njihovih gostiju nastupile Zvezde Granda, Katarina Živković i Petar Mitić.

Inače, najbolju karikaturu na temu vina i grožđa, na ovogodišnjem konkursu u okviru programa Vinskog bala, uradio je, prema oceni žirija, Goran Ćeličanin iz Varvarina. Drugo mesto pripalo je Jovanu Spasiću iz Manastirišta, a treće Zoranu Iliću iz Vlasotinca. Radove je ocenjivao žiri u sastavu Nikola Živković, Zvonimir katlanović i Slađan Tasić.

Prvu nagradu za najbolju pesmu osvojio je Leskovčanin Milorad Cvetković sa pesmom Amanet. Druga nagrada pripala je Dragiši Markoviću iz Žitkovca za pesmu Vinogradarska slava Sveti Trifun, a treća Danilu Kociću iz Leskovca za pesmu Dok ispijam čaše vina. Žiri u sastavu Slaviša Šušulić, Luka Krstić i Dragan Stojanović jednoglasno je pohvalio i pesmu Istina, autora Vlasotinčanina Novice Jovića. Predsednici oba žirija, Nikola Živković i Slaviša Šušulić, složili su se da su radovi pristigli na oba konkursa bili veoma dobri.


Dadinčani Zoran Ilić i Danilo Kocić među pobednicima Vinskog bala 2014.

Dadinčani Zoran Ilić, izuzezetno talentovani umetnik i Danilo Kocić, novinar i pisac, među pobednicima su Vinskog bala 2014.

Zoran Ilić, autor brojnih izuzetno duhovitih karikatura, osvojio je treće mesto među karikaturistima, a Danilu Kociću je takođe pripalo treće mesto među pesnicima. Kocić, novinar i autor brojnih romana, zbirki pesama i priča, konkurisao pesmom „Dok ispijam čaše vina“.

Inače, proteklih godina, Ilić i Kocić su takođe bili među nagrađenima na konkursima Vinskog bala, a iz Dadinca, sela poznatog po vinogradarima i velikom broju fakultetski obrazovanih sugranjana, je i više osvajača prvih nagrada za najbolje vino.


#   Vlasotince   Katarina Živković   Petar Mitić   Zvezde Granda   Zoran Ilić   predsednik opštine   Zoran Todorović   Vinski bal   Danilo Kocić   lokalna samouprava   Ana Ivanović   novčane nagrade   Sveti Trifun   Dragan Stojanović   Zoran Popović   Nikola Živković   Ana Popović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima