Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan 3. Sajam poljoprivrede u Blacu

rssBookmark and Share

Blace 28.03.2017. Južna Srbija Info

U sportskoj hali “Čika Duško Jovanović” u Blacu održan je 3. sajam poljoprivrede koji je okupio veliki broj izlagača. Sajam je organizovala Opština Blace u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite žiovotne sredine i Privrednom komorom Srbije.

Održan 3. Sajam poljoprivrede u Blacu

Treći sajam poljoprivrede održan u Blacu svečano je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Željko Radošević, koji je istakao da se radi o sajmu u okviru kojeg su izloženi potencijali Toplice i koji ima svoje mesto na karti poljoprivrednih manifestacija u Srbiji.

"Čestitao bih organizatorima Opštini Blace koja je uložila veliki trud i napor da ovu manifestaciju sačuva a siguran sam da će u narednim godinama biti sve veći broj izlagača i da ona u ovom regionalnom smislu ima veliki značaj. Dali smo jasnu podršku ovoj i svim manifestacijama koje promovišu srpsko selo i srpsku poljoprivredu, rekao je u Blacu na 3.sajmu poljoprivrede državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Željko Radošević i naglasio da očekuje da što veći broj poljoprivrednika iz Topličkog kraja budu korisnici svih onih potencijalnih mogućnosti koje ministarstvo poljoprivrede i agrarni budžet nude a ove godine znatno više sredstava izdvojeno je za agrarni budžet."

Dobrodošlicu svima na sajam poljoprivrede u Blacu poželeo je predsednik opštine Zoran Jozić koji je naglasio da je opština Blace pretežno poljoprivredni kraj i da lokalna samouprava maksimalno posvećuje pažnju razvoju poljoprivrede u ovoj opštini.

"Od ove godine Sajam poljoprivrede u Blacu podržan je od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije, i sve više dobija na značaju. U perspektivi ovaj sajam biće sve veći i sve posećeniji i postati ozbiljan sajam za razmere regiona. Cilj nam je i da okupimo poljoprivredne proizvođače iz okruženja da bi naši poljoprivrednici sva nova saznanja i nove tehnologije u poljoprivredi mogli da dobiju i ovde" - istakao je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

U okviru 3. Sajma poljoprivrede u Blacu dr Radomir Stojanović održao je predavanje na temu razvoja seoskog turizma.

Dr Stojanović je istakao da opština Blace kao pretežno voćarski kraj poznat i po arheološkom nalazišti ima velikih potencijala za razvoj seoskog turizma a ovo predavanje išlo je u prilog tome.

"Cilj današnjeg predavanja bio je da se ljudi zainteresuju za razvoj seoskog turizma od kojeg može da se živi. Šteta je da opština Blace ne iskoristi svoje potencijale vezano za turizam a pogotovu za seoski turizam

Komentara: 0


#   Blace   poljoprivreda   predsednik opštine   lokalna samouprava   Željko Radošević   Zoran Jozić   Ministarstvo poljoprivrede   državni sekretar   opština Blace   Sajam poljoprivrede   seoski turizam
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima