Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обилазак задруге „Градац воће“ код Лесковца из програма „500 задруга у 500 села“

rssBookmark and Share

Лесковац 18.07.2019. Јужна Србија Инфо

Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас су након презентације „500 задруга у 500 села“ обишли задругу „Градац воће“у Градашници.

Обилазак задруге „Градац воће“ код Лесковца из програма „500 задруга у 500 села“

Њих је дочекала директор задруге, Милена Митић, са својом породицом и радницима.

Градоначелник Цветановић и министар Кркобабић су обишли задругу, упознали се са радницима и на крају дали изјаве за медије.

„Данас се налазимо у задрузи „Градац воће“ једној од четири лесковачке задруге која је од Кабинета министра Кркобабића добила средства за функционисање и рад. Овом приликом бих честитао госпођици Милени Митић, директорки задруге, на храбрости и одлучности што је једна од ретких жена у овом послу“ – казао је у Градашници градоначелник Цветановић и додао да пројектом „500 задруга у 500 села“ Влада показује озбиљну намеру да задругарство у Србији више не буде на маргинама, док Град Лесковац настоји да у будућем периоду буде пример добре праксе, што се тиче задругарства.

Министар Милан Кркобабић је такође честитао Митићевој на одлучности да се упусти у посао и рекао:

„Младост Србије је спремна да сачува српско село. И ми смо спремни да помогнемо. У томе имамо подршку нашег председника Александра Вучића, подршку Партијарха српског, господина Иринеја, подршку Српске академије наука и уметности. Драги пољопривредници, удружујте се, јер тако можете постићи много значајније резултате него сами.“

Милена Митић, директорка задруге „Градац воће“ се захвалила на свој помоћи коју су јој пружили локална самоуправа и Кабонет министра Кркобабића и казала да планира да се вођењем задруге бави дуги низ година.


#   Лесковац   Горан Цветановић   локална самоуправа   задруге   Милан Кркобабић   Градишница   Градац воће   500 задруга у 500 села
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима